Kürdistan komünistleri olarak; Seyit, İbrahim ve Necati’nin iz bırakan bu mücadelesine sahip çıkarak onları Kürdistan ulusal özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde yaşatmaya devam edeceğiz!

12 Eylül faşizmi tarafından 13 Mart 1982 yılında idam edilerek katledilen üç komünist işçi yoldaşımızı unutmadık, unutmayacağız!
Gerek mücadele dönemlerindeki gerekse de 12 Eylül mahkemelerinin karşısındaki kararlı, inançlı duruşlarından zerre taviz vermeyen Seyit KONUK, İbrahim Ethem COŞKUN ve Necati VARDAR’ın önünde saygıyla eğiliyoruz. Onları katleden zihniyeti bir kez daha lanetliyoruz!
Er ya da geç, işçi sınıfı tarafından yıkılarak tarihin çöp sepetine atılacak olan kapitalist sermaye düzeni ve onun siyasi aparatları üç yoldaşımızın bedenini o gün yok etmiş olabilirler ama sosyalizm hedefine kilitlenmiş devrimci komünist kadroların düşünce, davranış ve duruşlarını asla yok edemediler/edemeyecekler! 41 yıldır, 13 Mart şehitlerinin bu devrimci mücadelesi dalga dalga büyüyerek mücadelemize ışık tutmaya devam ediyor!
Onlar ki; “Halkların kurtuluşu için girdiğimiz mücadele mutlaka başarıya ulaşacaktır. Bizler bu mücadelede şehit olan ne ilk ne de son devrimciyiz. Bir gider, bin geliriz” diyerek asla pişmanlık göstermeyen inançlı kadrolardı!
Onlar ki; “Bugün 1 Mayıs, işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. Sizleri 1 Mayıs şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyoruz” diyerek cellâtlarını yani mahkeme heyetini duruşma esnasında saygı duruşuna çağıracak kadar gözleri kara devrimcilerdi!
Onlar ki; mahkeme heyetine “Mahkememizin başından sonuna kadar en küçük bir pişmanlık dahi duymadıklarını… Mahkeme safhalarında hiçbir tereddüde yer vermeksizin kendilerini Marksist-Leninist bir düzen kurmak için, var olan devleti yıkmayı istedikleri” sözlerini söyleten, tutanaklara yansıtan devrimci üç komünist işçinin kararlı duruşudur.
Kürdistan komünistleri olarak; Seyit, İbrahim ve Necati’nin iz bırakan bu mücadelesine sahip çıkarak onları Kürdistan ulusal özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde yaşatmaya devam edeceğiz!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir