Kobane
Kadını-erkeğiyle Kürt halkının direnişi ve enternasyonal devrimci dayanışmayla Kobanê’nin özgürlüğe kavuşturulmasında yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz!

2014 yılında tank, top ve ağır silahlarla Kobanê’ye saldıran IŞİD’in, Kürt halkının tarihi ve büyük direnişiyle hezimete uğratılmasının 9. yılını devrimci duygularla selamlıyor ve kutluyoruz!

Kadını-erkeğiyle Kürt halkının direnişi ve enternasyonal devrimci dayanışmayla Kobanê’nin özgürlüğe kavuşturulmasında yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz! Kürtler, Kobanê direnişinde kendileriyle omuz omuza IŞİD’e karşı savaşanları ve uluslararası dayanışmayı asla unutmayacaktır!

Parçalanmış Kürdistan’ın da içinde yer aldığı Ortadoğu, emperyalist devletler ile işbirlikçi sömürgeci güçlerin çıkar savaşları nedeniyle büyük acılar yaşadığı gibi halkların tarihi direnişlerinin de coğrafyası olmuştur. 1 Kasım Dünya Kobanê Günü de bunlardan biridir.

IŞİD’in özellikle Kürt bölgelerini hedef alan saldırısında binlerce Kürt hayatını kaybetti, yüz binlercesi yerinden yurdundan edildi. Ezidîlerin el konulan malının, mülkünün yanı sıra kadın ve kızlarına tecavüz edildi, köle pazarlarında satıldı. IŞİD ve arkasındaki güçler büyük bir toplumsal yıkıma sebep oldular. “Kobanê düştü, düşecek” diyenler Kürtlerin diz üstü düşerek darmadağın olacakları beklentisindeydiler. Ama halkımızın tarihi direnişiyle bu beklentiler hayalden öteye gidemedi. Kürtlerin bütün olarak kenetlenmesi sonucu terör örgütü IŞİD Kobanê’de ilk kez yenilgiye uğratıldı.

Kobanê direnişinin biz Kürtlere gösterdiği en önemli şey birlik olursak kazanırız, kazanımlarımızı koruruz. Şu günlerde bu birliğin olmadığını gören sömürgeci devletler Kürtlerin Rojava ve Başur’da ağır bedeller ödeyerek elde ettiği kazanımları dört bir yandan saldırarak yok etmeye çalışıyorlar. Bu yüzden Kobanê, zamanın Dehaqlarına karşı bir direniştir, birliktir. Şimdi bu birliği tüm Kürdistan’a yayma görevi önümüzde duruyor.

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir