Rojava Kürdistanında, Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) ile Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) arasında süren ulusal birlik görüşmelerinde, taraflar 16 Haziran 2020 günkü toplantıda önemli bir karara ulaştı.

Rojava Kürdistanında, Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) ile Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) arasında süren ulusal birlik görüşmelerinde, taraflar 16 Haziran 2020 günkü toplantıda önemli bir karara ulaştı. ENKS ve PYNK tarafından yapılan ortak açıklama şöyle:

“Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ile Kürt Ulusal Birliği Partileri heyetleri, 16 Haziran günü gerçekleştirdiği görüşmeyle Kürt ulusal birliğinin sağlanması amacıyla yürütülen diyalogların ilk aşamasını tamamladı. Heyetler bir ortak siyasi görüşe varmış ve 2014 Duhok Anlaşması’nın (Yönetim, Ortaklık, Güvenlik ve Savunma) maddelerini her iki heyet arasındaki görüşmelerin temeli olarak kabul etmiştir. Kısa bir süre içerisinde yeni bir genel anlaşma imzalanacaktır” deniliyor.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Kuzey Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin kazanımlarına ciddi saldırıların yapıldığı şu süreçte böyle bir adım atmaları önemlidir. Kutluyoruz ve birlik için emek harcayan herkese teşekkür ediyoruz.

Bundan sonraki adım önemlidir. 2014 Duhok Anlaşması’nın pratik sahada hızla gerçekleştirilmesi için PYNK ile ENKS’nin özveri ve sorumlulukla emek harcayacağına inanıyoruz. Duhok 2014 Anlaşması’nın bir an evvel pratik politikada karşılık bulması, iki Kürdistan parçasının ulusal özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine büyük ivme katacaktır. Diğer parçalarda ki ulusal birlik çalışmalarını hızlandıracaktır.

17.06.2020

Kürdistan Komünist Partisi (KKP)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir