Türk Devletinin, Kürdistan Bölgesel Yönetiminin egemenliğindeki bölgelere özellikle sivil yaşam alanlarına yapılan yeni saldırıyı kınıyoruz.

Türk Devletinin, Kürdistan Bölgesel Yönetiminin egemenliğindeki bölgelere özellikle sivil yaşam alanlarına yapılan yeni saldırıyı kınıyoruz.

Türk devletinin bu saldırılarının durdurulması için; Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Irak Hükümetini, BM, NATO ve AB gibi uluslararası kurumlar nezdinde girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz.

Türk hükümetinin, Kürdistan Bölgesel Yönetiminin egemenlik alanlarına yönelik Mayıs 1985 yılında yaptığı ilk sınır ötesi askeri harekâtın üzerinden 35 yıl geçti. Geçen bu sürede “Çelik, Atmaca, Tokat, Çekiç, Şafak, Güneş, Kalkan, Kartal,…” vb. adlar altında onlarca askeri harekat yapıldı. Ve her saldırının ardından; “terörü her yerde vuruyoruz, teröristler kaçacak delik arıyor, temizlik harekâtı başarıyla sürüyor…” denilerek aynı kalıplaşmış açıklamalar yapıldı. Onca askeri harekâtın yapılması, var olan sorunları ağırlaştırmaktan başka hiçbir sonuç üretmedi. Bundan böyle de üretmesi mümkün değil.

Dün akşam sınır ötesi saldırılara bir yenisi eklendi. Bu kez yine PKK gerekçe gösterilerek BM denetiminde olan Mahmur Mülteci kampı, Şengal ve Kandil’de bazı alanlar Türk savaş uçakları tarafından hedef alındı. Bombalama sonucu sivil halk maddi, manevi ve hatta ruhsal büyük zararlar gördü. Halk tedirgin evine, bahçesine, tarlasına rahat gidemiyor. Can güvenliği tehlikesini yaşıyor.

Türk Devleti; Kürdistan Bölgesel Yönetimin varlığına ve egemenlik haklarına saygı duymayarak denetimindeki bölgelere yönelik 35 yıldan beri sürdürdüğü askeri harekatlara son vermelidir.

Türk Devletini, 100 yıldır sürdürdüğü askeri seçenek politikasının çıkmaz sokak olduğunu görerek siyasal çözüm seçeneğine dönmeye çağırıyoruz.

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir