Siverek’te dört gün önce ikisi kadın, savunmasız 6 kişinin hayatını kaybettiği toprak kavgasında devlet neden seyirci?

Siverek’te dört gün önce ikisi kadın, savunmasız 6 kişinin hayatını kaybettiği toprak kavgasında devlet neden seyirci?

Yaşanan vahim olay aynı İzol ailesinin, kökü 17 yıl öncesine dayanan toprak kavgasının saldırgan tarafça yeni canlar alarak tırmandırmasıdır.  Saldırının ayrıntıları görsel ve yazınsal basında yer almaktadır.

Elbette olay aile içi arazi kavgasıdır ama biz komünistleri, demokrat, yurtsever güçleri ilgilendiren iki boyutu vardır:

Birincisi; saldırganların kaçarken ezip ölümüne neden olduğu ikisi hariç, ölü ve yaralıların tamamı saldırıya uğrayan aileye aittir. “15 Haziran günü sabah erken saatlerde 4 araba ve bir traktör ile 10 kişiden oluşan bir grup taş ve sopalarla aileye saldırmıştır. Daha sonra eski AKP Milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşi Cemal, Cihan, Bülent İzol karşı tarafa pompalı tüfeklerle saldırdığı belirtilmektedir. Sosyal medyada da yer alan ve Yekbun İzol’un kayda aldığı videoda beyaz araçla gelen Servet İzol ağır silahlarla aileyi taradığı görülmektedir” şeklinde raporda belirtildiği gibi yaşanan çatışma değil tek yanlı saldırıdır. Ve saldıran kesimin devlet ve siyasi iktidar nezdinde ki nüfuzunu kullandığı görülmektedir.

İkincisi; saldırganlar Kürtlerde “kadın barışın elçisidir, kavgada ‘durun’ deyip el kaldırdığı zaman taraflar durur” şeklindeki güçlü bir gelenek-kültürü ayaklar altına almanın ötesinde doğrudan kadınları hedef almışlardır. Kadınlar dahil savunmasız insanlara önce taş ve sopalarla sonra büyük silahlarla saldırmışlardır. Kadınların çığlık ve feryadı bu gerçeğin çıplak yüzüdür.

KKP olarak; başta kadın ve insan hakları savunucularının, Kürdistanlı demokrat ilerici, sosyalist güçlerin bu saldırıyı kınamaya saldırganları lanetlemeye çağırıyoruz.

19.06.2019

Kürdistan Komünist Partisi (KKP)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir