Dr. Abdurrahman Qasimlo

Dr. Abdurrahman Qasimlo

Mücadelesi önünde saygıyla eğildiğimiz Dr. Qasımlo 1930 yılında Rojhilat’ın Urmiye kentinin Qasımlo kasabasında dünyaya gelir.

İran Kürdistan Demokrat Partisi Genel Sekreteri Dr. Abdurrahman Qasimlo ve iki yoldaşının katledilmelerinin 33. yıldönümünde saygıyla anıyoruz!

13 Temmuz 1989’da Dr. Qasımlo ve iki yoldaşı, İran Hükümet yetkilileri ile barış görüşmesi yapmak üzere gittiği Avusturya’nın başkenti Viyana’da, İran ajanlarınca pusuya düşürülerek barış masasında katledilir. Sömürgeci, komplocu İran rejimini bir kez daha kınıyoruz!

Mücadelesi önünde saygıyla eğildiğimiz Dr. Qasımlo 1930 yılında Rojhilat’ın Urmiye kentinin Qasımlo kasabasında dünyaya gelir. Dr. Qasımlo’nun 15 yaşında “Yekîtîyî Lawanî Demokratî Kurdistan” Kürdistan Demokrat Gençleri Birliği’ne üyeliğiyle başlayan siyaset yaşamı Kürdistan Demokrat Partisi-İran (KDP-İ) Genel Sekreteri olmasıyla devam eder.   

Dr. Qasımlo ve iki yoldaşının sömürgeci İran ajanları tarafından haince katledilmeleri sonrasında Avusturya hükümeti, açılan davasının sonuçsuz kalması, bilgi ve belgelerin gizlenmesinde İran’a yardımcı olarak bu komplonun bir parçası olur. Avusturya hükümetinin, bu cinayetten bir yıl sonra İran ile ticaret ilişkileri yüzde 60 artar.  

Dr. Qasimlo sadece Rojhilat’ın özgürlüğü için değil aynı zamanda mevcut rejimin yerine demokratik ve adaletli bir yönetimin geçmesi için de mücadele ettiğinden dolayı hedefteydi. Humeyni; Dr. Qasimlo’yu 19 Ağustos 1989’da TV kanallarından “Allah’ın bir numaralı düşmanı” ilan ederek, katledilmesinin işaretini verir.

Irkçı İran rejimi suikast ve komplolarında hala sınır tanımıyor. İçerde olduğu gibi diğer Kürdistan parçalarında da saldırıları artarak devam etmekte. Tıpkı sömürgeci Türk rejiminde olduğu gibi, içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizlerden ötürü dikkatleri dağıtmak için ‘çareyi’ Kürt düşmanlığında arıyor!

Sömürgeci molla rejiminin Kürtlere dönük idamları ve Kürdistan parçalarına dönük işgal saldırıları devam ederken, İbrahim Reisi’nin “Bijî Kurdistan” demesini samimi bulmuyoruz. Rejimin 2021 döneminde 110 kişiyi, 2022’nin ilk beş ayında en az 168 kişiyi idam etmesini şiddetle kınıyoruz!

Rojhilatlı Kürt partilerinin oluşturduğu İşbirliği Merkezi’nin, başta Kürt lider Dr. Abdurrahman Qasımlo olmak üzere, katledilen tüm muhaliflerin sonuçlanan davalarının yeniden açılması taleplerini doğru bulur ve destekleriz.

13/07/2022

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir