Günümüzde yaşayan Barzani ailesinin, Barzan bölgesi halkının gülen yüzlerinin arkasında onlarca, yüzlerce acılar gizlidir. Enfal katliamı, Halepçe katliamı, sürgünler, idamlar ve 7-85 yaş arası 8 bin Barzani erkeğinin diri diri toprağa gömülmesi!

Tek gayeleri, özgürleşen diğer uluslar gibi Kürtlerinde özgür uluslar ailesi içindeki yerini alması olan ve bunun gerçekleşmesi için tüm gücüyle mücadele eden bir ailenin, bölgenin yaşadıkları asla unutulamaz!

Günümüzde yaşayan Barzani ailesinin, Barzan bölgesi halkının gülen yüzlerinin arkasında onlarca, yüzlerce acılar gizlidir. Enfal katliamı, Halepçe katliamı, sürgünler, idamlar ve 7-85 yaş arası 8 bin Barzani erkeğinin diri diri toprağa gömülmesi! Bunun en önemli nedeni; Barzanilerin Kürt olmaları ve Kürdistan ulusal kurtuluş hareketindeki yeridir. Barzan bölgesinde daha sonra inşa edilen Rêşe köyündeki en yaşlı erkek 38 yaşında!

31 Temmuz 1983 tarihinde Barzan bölgesindeki evlerinden-köylerinden zorla koparılarak götürüldükleri yerlerde diri diri toprağa gömülerek katledilen 8 bin canımızı bir kez daha saygıyla anarken, başta Saddam olmak üzere, Kürt halkına acıları yaşatan tüm sömürgeci güçleri de lanetliyor, Barzani Ailesi’ne ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Günümüzde, yaşadıklarımızın ibret verici ve ders çıkarıcı olması dileğiyle; sadece, partilerimiz arası süren medya savaşını soğutmaya değil, Kürdistanlı tüm şahsiyetlerinde, kurumlarında; sosyal medya üzerinden bu değerleri yaratmış ve bedel ödemiş partilerimizin, önderlerimizin de yıpratılmamasına, özen gösterilmesinde herkesi duyarlılığa ve sorumlu davranmaya çağırıyoruz.

Kürdistan Komünist Partisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir