91. yıldönümünde Zilan Katliamı’nda yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz. Katliamı lanetliyoruz.

91. yıldönümünde Zilan Katliamı’nda yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz.  Katliamı lanetliyoruz.

“Ağrı Dağı tepelerinde tayyarelerimiz şakiler üzerine çok şiddetli bombardıman ediyorlar. Ağrı Dağı daimi olarak infilak ve ateş içinde inlemektedir. Türk’ün demir kartalları asilerin hesabını temizlemektedir. Zilan deresi lebalep cesetle dolmuştur” diyordu 16 Temmuz tarihli Cumhuriyet Gazetesi. Bu SOYKIRIMIN İTİRAFIDIR!

Zilan Katliamı’nda görev alan bir asker anılarında “Kadınların, çocukların, yaşlı, genç erkeklerin korkunç çığlıkları sardığı Zilan Deresi önce erlerce, erlerinde erbaşlarca ve son halkayı da ellerinde tabancaların namlularını erbaşların sırtlarına çevirdikleri subaylarca kuşatılır. Biz ateş etmesek erbaşlar bizi vuracaklardı. Onlar bizi vurmazsa subaylar onları ve bizi vuracaklardı. Tetiğe bastık” şeklinde anlatım ise SOYKIRIMIN AÇIK KANITLARIDIR.

13 Temmuz 1930 tarihinde Van’ın Erciş Zilan Deresi bölgesinde (Geliyê Zilan) 200’e yakın Kürt köyü ateşe verilerek, binlerce Kürdistanlı karadan ve havadan saldırılarla katledilir.

Zilan Katliamı’nın 91. yıldönümünde, dört parçadaki yeni katliam ile soykırımlara karşı durabilmek ve bıçak sırtında duran Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Özerk Rojava Yönetimlerini koruyup bağımsızlık yolunda geliştirmek için, ulusal demokratik güçlerimizi ulusal birlik yönünde adım atmaya çağırıyoruz!

13.Temmuz 2021

Kürdistan Komünist Partisi-KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir