Kürdistan Demokrat Partisi (İPDK) Genel Sekreteri Dr. Qasımlo’yu 13 Temmuz 1989’da katledilişinin 32. yıldönümünde saygıyla anıyoruz.

Kürdistan Demokrat Partisi (İPDK) Genel Sekreteri Dr. Qasımlo’yu 13 Temmuz 1989’da katledilişinin 32. yıldönümünde saygıyla anıyoruz.

Dr. Qasımlo, güler yüzlü ama kararlı duruşuyla Kürt halkının mücadelesinde her daim yaşayacak!

Suikastlar ve idamlar rejimi İran Molla iktidarını lanetliyoruz.

Acem rejimi, Kürt halkının ulusal özgürlük mücadelesini engellemek için, baskı, katliam ve kitlesel göçlerin yanı sıra Kürt liderlerine tuzak kurma ve suikastlarla yok etme siyasetiyle de tanınır. Üstelik suikastların da en kalleşi olan müzakere masasına çağırdığı Kürt muhaliflere yapmıştır.

İran rejim temsilcileri, sorunları müzakere yoluyla görüşerek çözmek amacıyla çağırdığı barış masasında Dr. Qasimlo ile yardımcısı Dr. Fazıl Resul, Abdullah Qadirî Azer’i, Fars ajanları katlederler. Katleden Fars suikast timi içerisinde sonra İran Cumhurbaşkanı olan “Mahmud Ahmedinejad’da vardı”.

Qasımlo’nun İran ajanlarınca suikastla katledilişi ilk olmadığı gibi son da olmadı. İki yıl sonrasında bu kez İPDK Genel Sekreteri Dr. Sadık Şerefkendi ve 3 arkadaşı 17 Eylül 1992 günü Berlin’deki Mykonos restoranında İranlı muhaliflerle görüştükleri esnada İran ajanlarının saldırısına uğramıştı. Ki iki suikastın da arkasında infaz emrinin İran hükümeti tarafından verildiği kanıtlanmıştı.

Kürt/Kürdistan meselesi, bugüne kadar baskı, katliam, soykırım, kitlesel göç ve idam ile suikastlarla engellenemedi. Engellenemez. Sömürgeci rejimleri Kürt halkının iradesini tanımaya, sorunu barışçıl demokratik zeminde çözmeye çağırıyoruz.

13.07.2021

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir