Uğur Tekstil Fabrikası işçilerinin sendikaya üye olmaları nedeniyle ikinci kez işten çıkartılmalarını kınıyoruz.

İşçiler işe iade edilmeli.

Uğur Tekstil Fabrikası işçilerinin sendikaya üye olmaları nedeniyle ikinci kez işten çıkartılmalarını kınıyoruz.

İşçiler işe iade edilmeli.

Emekten, hak-hukuktan yana olan herkesi Uğur Tekstil ile Özak Tekstil işçilerinin direnişlerini desteklemeye çağırıyoruz.

Bilinsin ki işveren fabrikayı kapatarak işçilerden ve sendikalarından kurtulamaz. Sendikaya üye olmak 150 yıllık mücadele sonucu kazanılmış bir mevzidir.

İşverenin, sendikalı oldukları için 100 işçiyi işten çıkarması suçtur. Uğur Tekstil İşvereni bu suçu kısa aralıklarla ikinci kez işliyor.

Uğur Tekstil işçileri DİSK/Tekstil’de örgütlenince işveren işçileri toptan işten attı. İşçilerin direnişi sonucu 8 Kasım’da iş başı yaptılar. Fakat işveren Çalışma Bakanlığı’nın yetki tespit yazısı ile resmileştirdiği sendika yetki belgesine, “Böyle bir yetki yok” diyerek işçileri tekrar işten atmanın bahanelerini aradı. Ve işçileri 18 Kasım’da toplu olarak işten çıkardılar.

İşçiler de “sendikal hakkımızdan baskılarla vazgeçmeyeceğiz, direneceğiz” kararlılığıyla yine direnişe başladı! Direnişi, toplu şekilde ve zorla “ücretsiz izne çıkartılan” DİSK/Tekstil üyesi Özak işçileri de destekliyor.

Devletin polis-askerini arkalamış Urfalı patronların sendikaya bile tahammülü yok! İşçilerin sendikalaşmasını her türlü baskılarla engellemeye çalışıyorlar. Baskılara rağmen sendikada örgütlenen işçileri ise toptan işten çıkarıyorlar.

Urfalı patronlar bilsinler ki; sendikalaşmak işçilerin 150 yıllık mücadeleyle kazandıkları meşru, demokratik ve anayasal haktır. İşçinin mücadele ve kazanımlarını koruma aracıdır! Engellenemez!

Bugün Urfa merkezdeki basın açıklamasında hem Uğur Tekstil işçileri hem de Özak Tekstil işçileri talep ve kararlılıklarını açıkladılar.

Parti, sendika ve sivil demokratik kurumları, direnişe geçen ve kazanılmış sendikal haklarını koruyarak geri işe alınıncaya kadar direneceklerini söyleyen Uğur Tekstil işçilerinin haklı mücadelesini desteklemeye çağırıyoruz!

23.11.2021

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir