Aramızdan fiziki ayrılışının dördüncü yılında Tuncay’ı (Kürdistanlı bir komünisti) özlemle anarken mücadele değerlerine bağlılığımızı sürdürüyoruz.

Yoldaşları her yıl gibi yine onu mezarının başında yalnız bırakmadılar. Elbette her biricik Tuncay’ını görmeye giden sevgili annesi Sehernaz Atmaca ve kardeşi Tarkan’da mezarının başındaydılar.

Yaşlısı, orta yaşlısı ve genciyle Kürdistanlı komünistler, Onunla mezarının başında buluşurken hem hasret giderdiler hem de ona önemli mesajlarını taşıdılar. En yaşlı kuşağı temsilen ÖSP PM üyesi Bekir Reyhan yoldaş, orta yaş kuşağı temsilen HDP Milletvekili ve ÖSP Genel Başkan Yardımcısı Nusrettin Maçin yoldaş ve gençliği temsilen Kürdistan Komünist Gençlik Meclisi Sekreteri Yaşar Kazıcı yoldaş, farklı illerden gelen yoldaşlarıyla birlikte Tuncay Atmaca yoldaşın mezarı başında buluştular.

Yoldaşları mezarı başında Tuncay’a seslenirken; bıraktığı özgürlük ve sosyalizm bayrağını nasıl taşıdıklarını ve önemlisi Tuncay yoldaşın hayali olan Kürdistan Komünist Partisi’ni (KKP’yi) açık meşru olarak yakında kuruluşunu ilan edeceklerinin müjdesini vererek ruhunu şad ettiler.

Tuncay yoldaş, fikirleriyle, pratiğiyle Kürdistan ulusal özgürlük ve sosyalizm mücadelesinin kopmaz bir değeridir o değeri her daim mücadelemizde yaşatacağız.

30.07.2018

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir