Türkiye ve Kürdistan devrim mücadelesinde ölümsüzleşen 33 yoldaşımızın önlerinde saygıyla eğiliyoruz!

20 Temmuz 2015 günü Kobanê’deki çocuklara oyuncak götürmek isterken canlı bomba saldırısıyla hayatını kaybeden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 33 gencimizi saygıyla anıyoruz.

Suruç Katliamı’yla ortalığı kan gölüne çeviren DAİŞ’i ve onları maşa olarak kullanan güçleri lanetliyoruz!

Kirli siyasi amaçları için Kürtlere saldırttıkları DAİŞ, Suriye ve Irak ordusundan ele geçirdiği ağır silahlarla 17 Eylül 2014 günü Kobanê’ye saldırdı. DAİŞ çetelerinin saldırısını “Kobani düştü, düşecek” hevesiyle izleyenlerin beklentisi “Em Kobanê bernadin (Kobanê’yi bırakmayız)” diyen Kürdistan güçlerince ortaya konulan büyük bir direnişle DAİŞ yenilgiye uğratılır ve beklentiler boşa çıkartılır.

DAİŞ için sonun başlangıcı olan bu yenilgi sonrası Kobanê halkıyla dayanışmak ve Kobanê’deki çocuklara oyuncak götürmek için Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi yüzlerce genç Suruç’ta buluşur. Amara Kültür merkezindeki basın açıklaması esnasında canlı bomba saldırısı sonucu 100’ü aşkın insan yaralanırken 33 kişi de hayatını kaybetti. Patlama öncesinde ortalıkta görünmeyen ve gerekli önlemleri almayan, ancak patlama sonrası açığa çıkarak, hastane ile kültür merkezi arasında 5 dakikalık yolu kapatması ve ambulansların zamanında yaralıları taşımasına dahi izin vermeyerek ölümlerin artmasına bilerek neden olan emniyet güçlerinin tutumlarını Kürdistan halkı unutmadı, unutmayacak!

33 sosyalist gencimizin katledilmesiyle ilgili açılan mahkemeyi izleyen bir kişi “Mahkeme heyetinden iki saat boyunca bir tanesi kafasını kaldırıp, ailelere bakamıyordu” demekte. Sadece o gün için değil, sömürgeciler; tarih boyunca katlettikleri halkların yüzlerine bakamamanın utancı içinde kalacaklardır!

Türkiye ve Kürdistan devrim mücadelesinde ölümsüzleşen 33 yoldaşımızın önlerinde saygıyla eğiliyoruz!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir