İş cinayetinin 7. yılında yitirdiğimiz 301 madencinin manevi huzurunda saygıyla eğilirken, bu katliama yol açan sorumluları bir kez daha lanetliyoruz!

13 Mayıs 2014’te Soma’da yaşanan iş cinayetinde 301 madenci yaşamını yitirdi.

İş cinayetinin 7. yılında yitirdiğimiz 301 madencinin manevi huzurunda saygıyla eğilirken, bu katliama yol açan sorumluları bir kez daha lanetliyoruz!

Soma faciası; 13 Mayıs 2014’te Manisa ilinin Soma ilçesindeki Soma Holding Şirketi’ne bağlı Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen maden ocağında çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin yaşamının son bulduğu iş cinayetinin adıdır.  

Dönemin AKP’li Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın 2013 yılının Temmuz ayında “örnek bir işletme” olduğunu belirttiği Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’deki maden ocaklarında meydana gelen iş kazalarını araştırma amacıyla verilen önergenin AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti. Bugünün Cumhurbaşkanı o dönemin başbakanı olan AKP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu iş cinayeti karşısında “fıtrattandır” diyerek sorumluluktan kaçmış, hak arayan işçi yakınları ise tekmelenmişti. AKP’nin sermaye yanlısı kan donduran yaklaşımları zihinlerdeki tazeliğini hala korumaktadır.

KKP olarak mücadelemizin tüm zamanlarında; yaşamın doğal bir şekilde sona ermesi dışında, iş güvenliğini almaksızın aşırı kâr hırsı nedeniyle işçi ve emekçi güçlerinin çalışmaya zorlandığı alanlarda meydana gelen ölümlerin hiçbirini “doğal ölüm” olarak görmeyeceğiz, tüm zamanlarda da doğal görülmesini hep reddedeceğiz!

Biliyor ve inanıyoruz ki iş cinayetleri, işten çıkarmalar, aşırı ve güvencesiz çalıştırma, yoksulluk ve yolsuzluk işçi ve emekçi güçlerimizin örgütlü mücadelesiyle kader olmaktan çıkar ve hesap sorulur noktasına erişir!

Kürdistan işçi ve emekçi güçlerimizi; Soma iş cinayetinde yitirdiğimiz 301 işçi başta olmak üzere, tüm iş cinayetlerinde yitirdiğimiz işçilerin hesabını sorma ve onları her daim işçi sınıfının mücadelesinde yaşatma adına sizleri örgütlü saflarda mücadeleye çağırıyoruz!

13.05.2021

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir