47 yıl önce bugün, Ey Reqip Marşı’nı okuyarak idam sehpasına yürüyerek ölümsüzleşen Leyla Qasım’ı Kürdistan halkları ve siyasal güçleri unutmadı!

47 yıl önce bugün, Ey Reqip Marşı’nı okuyarak idam sehpasına yürüyerek ölümsüzleşen Leyla Qasım’ı Kürdistan halkları ve siyasal güçleri unutmadı!

1974 12 Mayıs’ta Leyla Qasım ve dava yoldaşları Neriman Fuad Mesti, Cevad Hemevendi, Hesen Heme Reşid ve Azad Süleyman Miran sömürgeci Irak BAAS rejimince idam edildiler. Onları saygıyla anıyoruz.

1952 yılında Diyala yakınında, Rojhilat sınırında yer alan Hanekin’e bağlı Bamili köyünde 5 çocuklu bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Leyla Qasım, 1970 yılında Kürdistan Demokratik Partisi saflarında Kürdistan’ın özgürlük mücadelesine katıldı.

Çok başarılı ve çalışkan bir öğrenci olması nedeniyle okul müdürünce her hafta göndere bayrak çekme görevini verdiği Leyla Qasım babasına ”Ben okulda Irak bayrağını göndere çekiyorum. Peki, ne zaman Kürdistan Bayrağı’nı dalgalandıracağım?” dediği günden beri bağımsızlık ve yurtsever duygular içindedir.

Belki O, bugün Ala Rengî’ni göndere çekemedi. Ama Leyla Qasım’ın izinden yürüyen yeni Leylalar Güney Kürdistan Federe Devletinde bugün özgürce Ala Rengî’ni göndere çekmekteler. 

Acem-Türk-Arap iç siyasetinin ortak “vatansever” tutumla Kürdistan’ın özgürleşmemesi için gösterdikleri saldırganlığı püskürtebilmenin yolu; Kürt kadınının direniş ve özgürlük yüzü olan yeni Leyla Qasımların içinde yer alacağı Ulusal Bağımsızlık ittifakıyla mümkün olacağını bilelim!

12.05.2021

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir