Seyit Rıza ve dava arkadaşları, Türk şoven rejimince bundan 79 yıl önce halklarımıza zorla giydirilmek istenen Türk İslam sentezine “hayır” dedikleri için idam edildiler. Onlar, tıpkı bugün gibi Türk rejiminin farklı halkların Türkleştirilmesi ve farklı inançların Sünnileştirilmesi dayatmasına karşı direnip boyun eğmedikleri için idam edildiler. Anılarının önünde eğiliyoruz mücadelelerini, ideallerini mücadelemizde yaşatacağız.

Rejimin 1930’lu yıllarda, Dersim halkına ve siyasi liderlerine yaptıklarını, bugün Kürdistan genelinde halkımıza yapmaktadır. Dün çoluk- çocuk, yaşlı-kadın demeden halkımızı katleden ve mağaralara sığınanları bile “fare zehirler gibi zehirleyen” rejim; bugün de halkımızın evlerini başlarına yıkmakta, seçilmiş iradelerini, kendi hukukunu bile ayaklar altına alarak içeri atmakta. Kamu çalışanları üzerinde “bölücülerle” ilişkilidir diye işten çıkarma terörünü uygulamaktadır. Tüm bunlarla da yetinmeyen şoven rejim, Kürdistan’ın Güney ve Rojava’daki kazanımlarını da hedef almaktadır. Rojava’nın fiili işgali ve Başika-Şengal-Musul planları bunun ilk adımları.

Sömürgeci rejimler ne yaparlarsa yapsınlar, halkımız kazanımlarından geri adım atmayacak,  mücadelesini er-geç zaferle taçlandıracaktır. 16.11.2016

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir