Kürdistanlıların ebedi cumhurbaşkanı olarak gördüğü Qazi Mihemmed ve dava arkadaşlarının idamlarının 74. yılında saygı ve minnetle anıyoruz!

Kürdistanlıların ebedi cumhurbaşkanı olarak gördüğü Qazi Mihemmed ve dava arkadaşlarının idam edilişlerinin 74. yılında onları saygı ve minnetle anıyoruz!

Pêşawa Qazi Mihemmed ve yoldaşlarını 31 Mart 1947’de Çarçıra Meydanı’nda idam ederek katleden sömürgeci İran rejimini lanetliyoruz!

22 Ocak 1946’da Mahabad Kürd Cumhuriyeti kurulmuş, kurucular arasında olan Qazi Mihemmed seçilen ilk cumhurbaşkanıdır. Qazi Mihemmed’in “Kürtlere yönelik her türlü suçu işlemekten geri kalmaz, tüm tarihi boyunca Kürtlere düşman olmuş, kin gütmüştür, gütmektedir” şeklinde işaret ettiği şoven İran rejimi, 17 Aralık günü Mahabad Kürd Cumhuriyeti’ni işgal etti. Sonrasında Mahabad Kürd Cumhuriyeti’nin yönetici kadrolarına alelacele idam kararları çıkarttılar. Cumhuriyet’in kuruluşunun ilan edildiği Çarçıra Meydanı’nda Pêşewa Qazî Mihemmed, Başbakan Hacî Baba Şêx ve Savunma Bakanı Mihemed Husên Seyfî Qazî’yi idam ettiler.

Sömürgeci rejimlerin, Kürdistan’ın kazanımlarına dört bir taraftan saldırmaları, Kürdlerin gün yüzü görmemesi adına kendi aralarında kurdukları şer ittifaklarının arttığı günümüzde Kürdistan güçleri hala birbirine mesafeli!

Sömürgecilerin yeni işgal planlarıyla geleceğimizi karartma emellerinden asla vazgeçmeyeceklerini öngören Pêşewa Qazî Mihemed’in vasiyeti olan ulusal birlik yönünde artık adım atma zamanıdır!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir