Demokrasi mücadelesinde Myanmar halklarının iradelerine sahip çıkan başkaldırıyı selamlıyor ve er geç darbecileri yenilgiye uğratacaklarına inanıyoruz.

Myanmar’da 1 Şubat 2021’den beri Ordunun halka dönük katliamları devam ediyor. 8 Kasım 2020 tarihinde yapılan genel seçimleri; Demokrasi İçin Ulusal Birlik Partisi (NLD),  ordu destekli Birlik İçin Dayanışma ve Kalkınma Partisi’ne (USDP) karşı ezici farkla kazanmıştı. Yenilgiyi kabullenmeyen Ordu “seçimlerde hile yapıldığı” iddialarını gerekçe göstererek 1 Şubat’ta yönetime el koydu. Bugüne kadar aralarında çocuklar dahil 701 insanı katletti.

KKP olarak; ordunun saldırıları sonucu yaşamını yitirenleri saygıyla anıyor ve Myanmar halklarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. 21. yüzyılda halkların iradesini halen darbe ile kırmayı hedefleyen faşist zihniyetin çıkmaz sokak olduğunu belirtir ve gerçekleştirdiği katliamlar nedeniyle Myanmar ordu rejimini lanetliyoruz.

1 Şubat 2021 tarihinden bu yana Myanmar halkları, iradelerini gasp eden orduya karşı sokak ve meydanlarda mücadelelerini sürdürüyorlar. KKP olarak, dünya kamuoyunu, Myanmar halklarının askeri darbeye karşı sürdürdükleri kararlı mücadeleyi desteklemeye çağırıyoruz. “İnsan hakları savunuculuğu” ile övünen AB’nin sessizliğini kınıyor ve tutum almaya çağırıyoruz. İktidarda “Komünist” Partinin bulunduğu Çin’in, ABD ile Myanmar üzerinden bölgede sürdürdüğü hegemonya hesapları nedeniyle darbe destekçisi tutumunu kınıyoruz ve askeri rejime karşı tutum almaya çağırıyoruz.

Demokrasi mücadelesinde Myanmar halklarının iradelerine sahip çıkan başkaldırıyı selamlıyor ve er geç darbecileri yenilgiye uğratacaklarına inanıyoruz.

11.04.2021

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir