1 Eylül’de bölgemizde ve küremizde savaşa hayır diyelim!

Yarın 1 Eylül Dünya barış gününün yıldönümünde, baskı ve savaşa karşı barış-özgürlük mücadelesini geliştirelim.

1 Eylül Dünya barış günü dünya halkları ve ezilen halkımız için barışa vesile olsun! Barışı istemek yetmez, barış için mücadeleyi geliştirmek gerekir.

1 Eylül 2018 yaklaşırken Dünya ve Türkiye’de ekonomik-siyasal iklim savaş ile yüklü. Küresel GSYH’nın halen %20’ye yakınını temsil eden ABD’nin beklenmedik oranlarda gümrük vergisi yükseltmesi alışılmış durum değil ve başta Çin, AB, Rusya… olmak üzere herkesi telaşlandırmaktadır.

ABD, izlediği ekonomik milliyetçilikle ve başta Meksika olmak üzere komşu ülkelerden gelen ucuz emek gücü piyasasına dönük izlediği milliyetçi-ırkçı politikalarla insanlığı 1930’lu yıllar Almanya’sı benzeri tehdit etmekte. Trump’ın “çelik başta olmak üzere ticari korumacılığın ülkesinin yerli sanayi için gerekli olduğunu” savunması gümrük vergilerini %607’ye çıkaran Hitler Almanya’sını hatırlatıyor.

Küresel ekonomik gidişat, dünyamızda savaş tehlikesini tırmandırıyor. İşçi sınıfının ve halkların artan savaş tehlikesine dur demeye çağırıyoruz.

Erdoğan iktidarı, içeride halkımıza savaş yürütmekle yetinmiyor sınırlar ötesinde ki Kürdistan parçalarında da savaş siyaseti izliyor. Sınır ötesi izlediği savaş siyaseti ve askeri yığınakla Türk rejimi Rojava ve Güney Kürdistan’a dönük kamuoyuna deklere edilmemiş saklı ve de tehlikeli hedefler taşıyor. Bu nedenle, yakın vadede Kürt meselsinde siyasal çözüm beklenmemelidir. Bu nedenle, barış için mücadele kendini daha fazla dayatıyor.

ÖSP herkesi dünya ve bölge barışı için duyarlı ve karalı olmaya çağırır.

31.08.2018

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir