Onlara kalkan elleri lanetliyoruz!

Cumartesi annelerini Galatasaray meydanında dün 700. haftasına giren oturma eylemini içişleri bakanı Soylu kararıyla yasaklandı. Meydana gelmek isteyenler gözaltına alındı,  on yılların acılarıyla yüklü yaşlı anneler coplanıp yerlerden sürüklendi.

Bakan Soylu Anaların eylemini yasaklarken polisin cop kullanacağını bilmiyor muydu? Yaptığınızdan utanmıyor musunuz? O cop kaldırdığınız analar ne istiyorlar biliyor musunuz? Gidip sarılabilecekleri, su döküp acılarını dindirebilecekleri bir mezar taşı! Hepsi bu ve bunu bile Analara çok görenler insan olamaz!

Dün Galatasaray Meydanı’nda analara yapılanları görünce; akla Sezen Aksu’nun bir şarkısında “Kemiğim etim kapı önlerinde. Can kayıp can kayıp. Allahım bu nasıl dünya. Bu nasıl ayıp” diyordu ya buna şimdi “bu ne vahşet bu ne zulüm bu ne korku” eklenmeli!

Ve sabah akşam “cennet anaların ayaklarının altındadır” diyen ve verdikleri emirlerle anaların coplanmasını seyreden iktidar ekibine sesleniyoruz: Anaların 700 haftadır büyük acı ve çilelerle sürdürdükleri kayıp yakınlarını sahiplenme direnişini neden yasakladınız? Yoksa “ekonomik kriz var, bu direniş başka direnişlerle birleşir yeni Geziler ortaya çıkar” korkusuyla mı yasakladınız anaların eylemini?

“Benim evladım gelir diye kapıyı bacayı açık bıraktım. Ay geçti, gün geçti, sene geçti, benim çocuğum gelmedi” diyen Berfo anaların ahından kurtulamazsınız! 26.08.2018

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir