“Öncelikle siz onurlu anneleri ve Adalet Nöbeti’nizi saygıyla selamlıyoruz. Başaracağınıza inanıyoruz, sizi destekliyoruz. Anneler, tutuklu ve hükümlü yakınları Türkiye’de olmayan şeyi arıyor: Adalet! Adalet arayanların sayısı gün geçtikçe artıyor.

KKP heyeti bugün (07/12/2021) Diyarbakır’da, tutuklu ailelerinin Diyarbakır Barosu hizmet binasında, cezaevlerindeki hasta ve infazları yakılan tutukluların serbest bırakılması için başlattıkları Adalet Nöbeti’nin 22’nci gününde ziyaret etti. Heyet adına yapılan konuşmada;

“Öncelikle siz onurlu anneleri ve Adalet Nöbeti’nizi saygıyla selamlıyoruz. Başaracağınıza inanıyoruz, sizi destekliyoruz. Anneler, tutuklu ve hükümlü yakınları Türkiye’de olmayan şeyi arıyor: Adalet! Adalet arayanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Cumartesi Anneleri 27 Mayıs 1995 yılından yani 26 yıldan beri onca baskı ve engellemelere rağmen meydanlarda adalet arıyor. Barış Anneleri yıllardır sokak ve meydanlarda barış ve adalet için mücadele ediyor. Şenyaşar Ailesi 294 gün oldu Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti’nde. En son sizler cezaevlerinde bulunan hasta ve infazı yakılanlara ilişkin hukuksuzluğu dile getirmek için 22 gündür Adalet Nöbeti’ndesiniz. Öcalan’a ilişkin hukuksuz uygulama sürüyor. Ceza, müebbet ceza alan hükümlünün de hakları vardır. Ailesi ve avukatı ile görüşmek, görüşlerini kamuoyu ile paylaşmak vb. Öcalan’ın bu yasal hakları yıllardır engelleniyor.

Bu uygulamaları vicdan sahibi hiç kimse kabul etmez, etmiyor. Bu nedenle adalet arayışında olan annelere destek büyüyor, büyüyecek ta ki hak ve adalet yerini buluncaya kadar. Kendi yasalarını bile ayaklar altına alan AKP iktidarı bu uygulamalarıyla ayakta kalamaz. İlk seçimde hak ettiği cevabı halklardan alacaktır. Tekrardan sizleri selamlıyor ve başarılar diliyoruz”.

Adalet Nöbeti’nde aileler KKP heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler ve devamla;

“Dayanışma içinde olmalıyız. Diğer parti ve kurumlarında desteklerini önemli buluyor ve bekliyoruz. Bu hukuksuzluğa karşı birlikte mücadele etmeliyiz.

Yaşlı ve hasta tutuklular hastaneye götürülmüyor. Cezası biten tutuklular keyfi kararlarla yakılan infazları nedeniyle bırakılmıyor. Taa Rize, Edirne, Kandıra… gibi çok uzak yerlerdeki cezaevlerinde görüşe gitmek ayrıca bizim için hem büyük maliyet hem de zorluklarla dolu. Bırakmıyorlarsa neden yakın cezaevlerinde tutmuyorlar?…” gibi sorun ve isteklerini belirttiler.

07.12.2020

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir