Kürdistan Demokrat partisi-İran(KDP-İ) lideri Abdurrahman Qasımlo, “İran rejimi ile görüşmeleri savaşın bir gereği olarak kabul ediyoruz” diyerek resmi görüşme amacıyla 28 sene önce 13 Temmuz 1989 tarihinde 2 yoldaşı ile gittiği Viyana da İran Devleti tarafından katledildiler.

İran devlet yöneticilerinin Doğu Kürdistan liderlerine karşı bu eylemi ne ilk ne de son idi. İran’ın Kürd liderlere karşı infazı tarih boyunca sürdü. 1930’da Simko Ağa, 1946’da Mahabad Kürd Cumhuriyeti Lideri Qadı Muhammed, 1989’da Abdulrahman Qasımlo, Eylül 1992’de Berlin’de Dr. Mihemed Sadık Şerefkendî ve üç arkadaşı İran ajanları tarafından katledildiler. Dr.Qasımlo’dan sonra PDKİ Genel Sekreteliği’ne seçilen Dr.Muhammed Sadık Şerefkendi ve 2 parti yöneticisi de, Berlin’de İran Devletinin ajanlarınca silahlı suikastı sonucu şehit edildiler.

Kürdistan ulusal mücadelesi, tarih boyunca sömürgeci İran rejiminin sinsi, planlı, alçakça saldırılarıyla yüz yüze geldi bu halen devam etmektedir.

Doğu Kürdistanın tarihsel ilerlemesini işgalci İran rejiminin asla ve asla engelleyemeyeceği inancıyla Özgürlük ve Sosyalizm partisi olarak katledilişlerinin 28.yılında KDP-İ lideri Dr. Abdurrahman Qasımlo ile 2 KDP-İ üyesinin değerli mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir