IŞİD'in 3 Ağustos 2014'te Şengal'i işgal etmesinin ve binlerce Ezidi'yi öldürmesinin, çoğunun akıbeti hala bilinmeyen yüzlerce kadın ve çocuğu kaçırmasının üzerinden beş yıl geçti. Ezidi halkımıza bu zulmü yaşatan IŞİD’i ve arkasında duran tüm güçleri bir kez daha lanetliyor ve kınıyoruz.

IŞİD’in 3 Ağustos 2014’te Şengal’i işgal etmesinin ve binlerce Ezidi’yi öldürmesinin, çoğunun akıbeti hala bilinmeyen yüzlerce kadın ve çocuğu kaçırmasının üzerinden beş yıl geçti. Ezidi halkımıza bu zulmü yaşatan IŞİD’i ve arkasında duran tüm güçleri bir kez daha lanetliyor ve kınıyoruz.

Ortadoğu’nun kadim halklarından Kürtlerin en özgün halini temsil eden Ezidi halkımıza, inançları nedeniyle tarih boyunca yaşadığı acılar, IŞİD tarafından 21. yy’da bir kez daha yaşatıldı. Ezidi halkımızın 73. Ferman olarak adlandırdığı bu saldırıyla birlikte toplu ölümlerle infaz edilmiş, 5 binden fazla Ezidi kadın ve çocuğu esir edilmiş ve ibadethaneleri yakılıp yıkıldı.

Bir Kürdistan kenti olan Şengal’de Ezidi halkımıza IŞİD terör örgütü tarafından yaşatılan bu zulmü, kadın ve çocukların esir alınarak köle pazarlarında satılmasını, inançlarından ötürü Ezidi kadınlara “dinen caiz” görülüp tecavüz edilmesini unutmadık, unutmayacağız. Yitirilen Ezidi halkımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğilirken yaşadıkları acılarını da acılarımız olarak paylaşıyoruz.

Şengal Ezidi Kadın Meclisi’nin 2016 yılında “Ezidi katliamının soykırım olarak kabul edilmesi” talep ve çağrısının Güney Kürdistan Parlamentosu’nca karşılık bulması ve bu yönlü çalışmalarını partimiz anlamlı bulmakta ve selamlamaktadır.

Aynı zamanda Şengal Ezidi Kadın Meclisi’nin IŞİD’in elindeki esir Ezidi kadınların durumuna dikkat çekmek için 3 Ağustos günü saat 11:00’de dünyanın birçok ülkesinde bir dakikalık ‘sessiz eylem’ gerçekleştirme çağrısına uyarak; başta Kürdistan halkı olmak üzere, bu acıları vicdanında hisseden herkesi, bulunduğu tüm alanlarda ayağa kalkarak, sessizce, bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak Ezidi halkımızın acılarıyla buluşmaya çağırıyoruz. 03/08/2019

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir