Hewlêr Uluslararası Hava üssü ile şehir merkezini hedef alan füzeli terör saldırısını şiddetle kınıyoruz!

Yaşamını yitirenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Hewlêr Uluslararası Hava üssü ile şehir merkezini hedef alan füzeli terör saldırısını şiddetle kınıyoruz!

Yaşamını yitirenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

“Saldırı ile ilişkimiz yok” dese de “İran destekli Şii milisler tarafından yapıldığı sadece genel bir kanı değil aynı zamanda İran ve desteklediği Haşdi Şabi’nin geçmiş pratiği tarafından da kanıtlanmaktadır. İran Ocak 2020’de Kasım Süleymani’nin intikamını almak iddiasıyla bizzat kendisi saldırı düzenlemişti. Eylül 2020’de bu kez İran destekli Şii milis gruplar düzenlemişti ki aynı gruplarca son saldırı dün yapıldı.

Bu saldırı birden fazla mesaj içermektedir.

Başta Irak ve bölgede güven ve istikrarı temsil eden Kürdistan Bölgesi’nin istikrarını bozmak hedeflenmiştir. İran, Haşdi Şabi eliyle ABD ile olan çatışma ve gerilimini Kürdistan Bölgesi’ne yaymak istiyor. Bir nevi Kürdistan Yönetimi’ne açık mesaj vererek Batı Koalisyonundan kopuşa zorluyor! “Ya koparsın ya da senin istikrarını bozarım” diyor.

Saldırı bölgede artan etkinliği nedeniyle Türkiye’ye dönük de mesaj içermektedir. Şengal’de Haşdi Şabi İle verilen mesaj dün yenilendi. Biden’den beklediği yumuşama mesajını alamayan İran, bu saldırı ile ABD’ye de “burası benim arka bahçem” mesajını verdi. Ekonomik olduğu kadar siyasal olarak da sıkışan İran, saldırıya geçti.

Irak Kazimi Hükümeti ise Hewler saldırısını kimin yaptığını açık adres bildiği için kınamayı bile yapamadı.

Gelişmeler Irak, Kürdistan ve Suriye hattında önemli yeni gelişmelere gebedir! Kürt ulusal hareketi; hem parçalar arası hem de parçalarda ulusal birliği örmek için atılan adımları kalıcılaştırmak ile sorumludur.

Kürdistan halkları birliklerini sağlamalı.

16.02.2021

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir