ÖSP Heyeti KKP Güney ile birlikte Kürdistan Komünistleri Şehitliğinde

Ji du partîyan heyetên fermî 24.09.2017dan seet 10da navenda PCK da hevdîtinê fermî pêk hanîn. Li ser du rojev hevdîtên pêk hate.
1.Agahdarî, referandûma serxwebûnê û geşanên sîyasî.
2. Di navbera herdû partîyan da tikîlîyan sîstemaze kirin hate axaftin.
Berpirsyarên herdû partîyan destpêkêda agahdarî dan hevdû. Partîyan derhekê çalakî, xebat û polîtîqaya xwe bi kurtahî pêşkêş kirin.
Bi taybetî liser referandûma serxwebûnê polîtîqaya xwe û xebata pratîkî bi pirsû bersivan berdewam bû. Di navbera herdû partîyan da tikîlî ya berdewam hate bîryarkirin.
Di serî da TV, radyo a PCK a Başûrê û li çapemenîyê herdû alîyan jî, ji bo propagandayê bi kar bînin. Hevdîtên bi dewlêmend encam bû.
Payê hevdîtên ê zîyareta goristana komunîstan pêk hate.
Partîya Azadî û sosyalîzmê, çeleng da berserê Komunîstê mezin serok Ezîz Mihemed û ji heyetan, liser jîyana Komunîstê mezin û hemû şehîdan axaftin hate kirin. Payê vê bernameyê ji makaraya PCK-BAŞÛR bername dawî bû.

 

PARTÎYA AZADÎ Û SOSYALÎZMÊ
PARTÎYA KOMUNÎST A KURDÎSTAN

 

***

 

ÖSP VE KKP-GÜNEY’İN RESMİ GÖRÜŞMESİ SONUÇLANDI!

 

İki partiden resmi heyetler 24.09.2017 saat 10’da KKP Merkez’inde bir araya geldi. İki gündem üzerinden görüşme sürdürüldü.

1- Bilgilendirme, bağımsızlık referandumu ve siyasal gelişmeler; 2 – İki parti arasındaki ilişkilerin sistemli hale getirilmesi.

Her partiden sorumlular, önce kısa bilgilendirme yaptılar. Partilerinin faaliyetleri ve izlediği politikalar özetlendi. Özellikle bağımsızlık referandumunda izlenen politika ve pratik faaliyetler aktarıldı. Sorularla bilgilendirme sürdürüldü.

Sonra iki parti arasındaki ilişkiler ele alındı. İlişkilerin belirlenmiş aralıklarla düzenli sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Başta KKP Güney’in TV, radyo gibi araçları olmak üzere iki partinin yayınlarının karşılıklı propaganda aracı olarak kullanılması… gibi verimli sonuçlara ulaşıldı.

Görüşmenin ardından, Kürdistan Komünist Şehitliği ziyaret edildi. Hazırlanan ÖSP çelengi komünist çınar Eziz Mıhemmed’ın mezarına bırakıldı. Şehitlikte yapılan anma konuşmaları ardından mezarlıktan ayrıldı.

 

Partiya Azadî û Sosyalîzmê

Partiya Komunist a Kurdistan

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir