Heyetimiz 26.09.2017 günü Hewlêr’deki resmi görüşmelerini sürdürdü. Aynı güne sığdırılmış birden fazla görüşme nedeniyle heyetimiz ikiye ayrıldı.

Heyetimizden biri, ilkin Rudaw tarafından düzenlenen ve Kuzeyli siyasetçileri bir yuvarlak masa etrafında üç gündem üzerinde buluşturan konferansa katıldı. Beş saat devam eden Konferansta, bağımsızlık referandumu sonrası, 2019 seçimleri, Kuzey’de statü ve Kürt meselesinin çözümü; Kuzey siyasetinde söylem ve pratik ilişkisi; Kuzeyin jeopolitiği ile Güney ilişkisi… gibi konular üzerinde görüşmeler yapıldı.

Bu yuvarlak masa toplantısının ardından heyetimiz, Suriye Kürdistanı Demokrat Partisi (PDK-S) Genel Sekreteri başkanlığında heyetle görüştü. İki partiden heyetler karşılıklı bilgilendirme ve görüş alışverişinde, özellikle de bölgenin geleceği üzerinde verimli bir görüşme yapıldı.

İkinci heyetimiz ise önce Kürdistan Demokrat Partisi-İran’ın Hewler’deki ofislerinde sorumlularla bir araya gelindi. Sonra aynı adı taşıyan diğer Kürdistan Demokrat Partisi’nin Hewler’deki ofislerini ziyaret edip yetkililerle görüşme yaptılar. Her iki görüşme de karşılıklı bilgilendirmenin yanı sıra, gerek bağımsızlık referandumu hakkında yapılan çalışmalar ve etkileri ile ilişkilerin geliştirilmesi ve özellikle yapılacak toplantılara karşılıklı katılımın sağlanması gibi konular ele alındı ve ortaklaşma sağlandı.

Sonra aynı heyetimiz, Güney Kürdistan’da bir başka Marksist-Leninist parti olan Partîya Zehmetkêşanî Kurdistan ile Genel Merkezlerinde Genel Sekreter Behmen Husên ile Polit Buro üyeleri Goran Celal, Heval Hebdullah ve yine Polit Buro üyesi ve Dış İlişkiler sorumlusu Bêkes Qadir’in katıldığı verimli bir görüşme yapıldı. İki parti yetkilileri ilişkilerin sistemleştirilmesi başta olmak üzere birçok konuyu ele aldıkları görüşmede önemli sonuçlara vardılar.

Son olarak heyetimiz, tekrar KKP-Güney’in Genel Merkezinde yetkililerle özel bir görüşme yaparak sonlandırdı görüşmelerini.

ÖSP-KKP BAKUR HEYETİ

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir