Bugün evleri, işyerleri basılıp gözaltına alınan HDP’li siyasetçiler ile “İsimsizler Hareketi”den aydın, yazar ve siyasetçilerin gözaltına alınmasına ilişkin kararı kınıyoruz.

Bugün evleri, işyerleri basılıp gözaltına alınan HDP’li siyasetçiler ile “İsimsizler Hareketi”den aydın, yazar ve siyasetçilerin gözaltına alınmasına ilişkin kararı kınıyoruz. Kürdistan ve Türkiye halklarına, yurtsever, ilerici, devrimci güçlerine geçmiş olun diyoruz. Bu dizginlenmemiş siyasal saldırı karşısında halkımız halklarımız ve siyaset kadrosu bugüne kadar boyun eğmedi eğmeyeceğiz. Bütün yurtsever, devrimci, demokrat güçleri HDP ile dayanışmaya çağırıyoruz. CHP, SP, Gelecek Parti, DEVA Partisi başkan ve sözcülerinin HDP ile dayanışma mesajlarını olumlu buluyoruz.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının “Kobani olaylarını soruşturma” adı altında hukuki kılıfa büründürülmüş siyasi bir kararla Kürt siyasetini sürekli baskılamak, sindirmek adımlarına bir yenisini eklemek ve HDP üzerinde muhalefete gözdağı vermektir. Bu yenide değildir. Yıllardır benzer siyasi kararlarla sıkça yüzleştik.

Amaç 6-7 Ekim 2014 Kobani olaylarını araştırmak değil, bu olsaydı HDP’nin “Kobani olayları TBMM’de araştırılsın” amaçlı Meclis Başkanlığına verdiği 15 civarında Soruşturma Önergesi AKP Grubu eliyle Meclis gündemine alınması engellenmezdi!

Cumhur İttifakı; Yargı eliyle sürdürülen bu siyasi operasyonla, Libya, Doğu Akdeniz, İdlib, Kürdistan’da yalnızlaşan ve tıkanan dış siyasetten ve ekonomik krizin sonuçlarında dikkatleri içeriye çekerek gündemi değiştirmek. Toplumsal öfke ve tepkilerin hedefine Kürt siyasetini ve Türkiye demokrasi güçlerini koymaktır. Amaç budur.

Ayrıca Özerk Rojava’da Kürt Yüksek Konseyi’nin kurulmasını hedefleyen mesajlar da içermekte. Selahattin Demirtaş ve diğer siyaset kadrosuna “sizi bırakamayız içeridesiniz” mesajı açıkça veriliyor. Kürdistan Bölgesel Yönetimin Bağımsızlık Referandumu gününe denk getirilmesi de tesadüf değil ve “özerkliği, bağımsızlığı unutun” mesajlarını içermektedir. Kürt halkına ve ana dil gibi taleplerine sıcak mesajlar veren; CHP, VEFA Partisi, Gelecek Partisi, SP ve hatta son genel kurulunda Kürtlere kimi mesajlar veren İYİ Parti’ye “HDP’den uzak durun, sakın ha sistem içine çekip ittifak kurmayın” mesajı veriliyor.

KKP olarak bütün ulusal demokratik güçlere çağrımız; bu saldırı ve mesajlara karşı kararlı ve ısrarlı mücadeleyi sürdürmek, barış, ulusal özgürlük ve geniş demokrasi mücadelesini birlikte sürdürmek!

25.09.2020

Kürdistan Komünist Partisi-KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir