HDP Genel Merkezi

Provokasyon amaçlı HDP Genel Merkezi önüne getirilen grup nedeniyle polis HDP binasını ablukaya aldı.

Saray iktidarının çözüldüğünün kanıtıdır bu saldırılar, provokasyonlar. Ekonomik krizin, açlığın, hırsızlığın, yolsuzluğun, kirliliğin üzerini Kürtlere ve Kürdistan’a saldırarak kapatacaklarını sanıyorlar.

Provokasyon amaçlı HDP Genel Merkezi önüne getirilen grup nedeniyle polis HDP binasını ablukaya aldı. Bu duruma tepki gösteren HDP’li yöneticiler polisin saldırısına maruz kaldı. Bir polis amiri, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’a “seni duvara çivilerim” diyerek tehdit etti. Bu saldırı ve açık tehdidi kınıyoruz.

Öncelikle bir polis memuru meclisin 3. büyük partisinin milletvekilini yani halkın temsilcisini ölümle tehdit edecek ve bu polis hiçbir şey olmamış gibi görevine devam edecek! Bu polisin aynı tehdidi bırakın AKP’nin vekiline, bir ilçe yöneticisine yapmış olsaydı başına neler gelirdi hepimiz çok iyi biliyoruz.

Saray iktidarının çözüldüğünün kanıtıdır bu saldırılar, provokasyonlar. Ekonomik krizin, açlığın, hırsızlığın, yolsuzluğun, kirliliğin üzerini Kürtlere ve Kürdistan’a saldırarak kapatacaklarını sanıyorlar. Lakin o kadar büyük ki bu kirlilik ne yapsalar kapatamıyorlar üzerini. 

İşte, Saray iktidarının ülkeyi getirdiği nokta!

İşte, tek vatan, tek bayrak, tek millet siyasetinin geldiği nokta!

Ve işte barış, hukuk ve siyaset yoluyla çözmediğiniz Kürt ve Kürdistan sorununun kendisi sizi çözüyor, çözecek!

Sadece çözülmekle kalmayacak, Kürtlere, Kürt siyasetine ve genelde devrimci demokrasi güçlerine karşı işlediğiniz tüm suçların hesabını er geç vereceksiniz. Halkın temsilcilerini “çivilemek” ne haddinize, siz kimsiniz!

İktidar düştüğü çukurdan çıkmak için her fırsatta Kürtlere, Kürdistan’a, ilerici devrimci güçlere saldırıyor. Belli ki saldırı ve provokasyonlar için her yolu deneyecek, seviyeyi ise sıfırın altına düşürecek. Bu nedenle başta Kürt siyaseti bu saldırılar karşısında ulusal birliği dünden daha çok gündemine almalıdır. Kürdistan ulusal demokratik güçleriyle Türkiye devrimci demokratik güçleri ortak hareket etmelidir.

05/05/2022

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir