Korona engeline ve Cumhur İttifakının baskı, gözaltı ve tutuklamalarına rağmen haydi, Newroz meydanlarına sel olup akalım! Halkımızın iradesini tanımayanlara haykıralım

Newroz kutlu olsun!

Halkımızın, Ortadoğu halklarının Newroz Bayramı Kutlu olsun!

2021 Newroz’unun, halkımıza Barış, Özgürlük ve Eşitlik getirmesini diliyoruz.

Çok yaşa Newroz!

İşçiler, emekçiler, gençler, kadınlar;

Korona engeline ve Cumhur İttifakının baskı, gözaltı ve tutuklamalarına rağmen haydi, Newroz meydanlarına sel olup akalım! Halkımızın iradesini tanımayanlara haykıralım;

“İrade benim, mühür bende bu iradeyi kayyumlarla, fezlekelerle yok edemezsin. İşte iradenin sahibi olarak buradayım! Kayyıma, fezlekeye, parti kapatmaya hayır diyorum” diyelim!

Newroz halkımızın tarihinde daima yas ve sevinç günü oldu. Gelin 2021 Newroz’unda da dört parçada sömürgecilerin katliam, kitlesel göç ve soykırımlarında yaşamını yitirenleri saygıyla analım. Ve Dehaqa ve modern Dehaqlara karşı rengarenk giysilerimizle meydanları doldurup özgürce ve coşkuyla taleplerimiz dünyaya duyuralım.

Kürde siyaset yasağının derinleştirilmesine hayır diyelim

Cumhur İttifakının açık telkin ve tehdidi ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı HDP’ye kapatma davasını açması, 2015’ten beri devam eden Kürt halkına siyaset yasağı derinleştirilmesidir. Davanın siyasi nedenle açılacağı Mısır’daki sağır Sultan biliyordu! Kararı kınıyoruz! Ö. Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliği düşürülmesi ve HDP’ye kapatma davası açılması, 18 Mart’ta yapılacak MHP Genel Kongresi öncesi Bahçeli ile “Andımız” meselesinde sıkıştırılan Erdoğan’a ellerini güçlendiren ödüldür!

Kazanımları korumak ve büyütmenin anahtarı; Ulusal Birlik!

Her Newroz halkımız için önemli ama 2021 Newroz’u birçok nedenle daha da önemli.

KKP 2021 Newroz’unda;

Öncelikle Kürdistan Bölgesi ile Özerk Rojava siyasi, askeri her alanda ortaklaşmalı. Çünkü iki parça ya kazanımlarını ileri taşıyacak ya da sömürgeciler tarafından geriletilme hatta yıkılma tehlikesiyle yüz yüze kalacak.

Kazanımları koruma ve bağımsızlık yolunda büyütmenin yolu, ulusal birliktir. Halkımızın dostları bile açıkça “Kürtler bir olun sizi destekleyelim” diyorlar. Birlik olursak, gücümüze güç katarız yoksa kaybederiz.

Kuzey Kürdistan’da Ulusal Birlik çalışmasının Newroz sonrasında kalıcılaşması halkımızın mücadelesine güç katacak. Bu çabanın kısa sürede sonuç vereceğine inanıyor ve bekliyoruz.

İşsizler, işçiler,  yoksullar…..

Ekonomik kriz sizi vuruyor!

İşsiz çalışmak istiyor iş bulamıyor,

‪Çalışan milyonlarca işçi ise evine aş-ekmek götüremiyor,

‪Küçük esnaf siftah yapamadan dükkanı kapatıyor,

İşsiz gençlerin %64’ü sadece “yol-yemek veren bir yerde çalışırım” diyor!

Kürdistan’da tablo daha da ağır! Çünkü rejim, istihdam-üretim yaratacak yatırım yerine Yol-Karakol-Cezaevi yapımını sürdürüyor! Yoksulluk büyüyor!

Çözüm belli; birleşmek, örgütlü mücadeleyi geliştirmek!

Bijî Newroz!

Kahrolsun sömürgeci siyaset!

Kahrolsun kapitalizm!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir