*Cumhur ittifakının; Ankara’da “yeter artık söz milletin”, Diyarbakır’da ise “söz Kayyumun” şeklindeki hak-hukuk tanımayan çifte standardına karşı 31 Mart’ta sandıkta güçlü bir tutum almaya ÇAĞIRIYORUZ!

Kürdistan halkları, işçi emekçileri, kadınlar, gençler…

Türkiye işçi emekçileri, aydınlar, yazarlar, gazeteciler, vicdan sahibi herkes…

Hepimiz için sorumluluk anı yaklaştı.

31 Mart; zorbalığa, ağır saldırı ve hakaretlere, çifte standarda, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, kayyumlar eliyle irade gaspına karşı sandıkta kararlı ve ortak ses verme, Cumhur İttifakına “dur” deme günüdür! O gün illaki sandığa gidip oyumuzu kullanalım. “Unutmayın herkes bir oy olmasa da olur” deyip sandığa gitmezse oy kullanan olmaz!

İşçi emekçiler, kadın ve gençler, halkımız/halklarımız SİZLERİ;

*Cumhur ittifakının; Ankara’da “yeter artık söz milletin”, Diyarbakır’da ise “söz Kayyumun”  şeklindeki hak-hukuk tanımayan çifte standardına karşı 31 Mart’ta sandıkta güçlü bir tutum almaya ÇAĞIRIYORUZ!

*Kürdistan’da 100 civarında belediyeye Kayyum atayarak halkımızın iradesini gasp eden ve üstelik seçim propagandası boyunca Devletin en tepe yöneticileri tarafından aylardır Demoklesin Kılıcı gibi halkımızın gelecek iradesi üzerinden de sallandırılan “beğenmezsek yine Kayyum atarız” tehdidine karşı halkımızı 31 Mart’ta sandıkta tarihi bir ders vermeye ÇAĞIRIYORUZ!

*31 Mart Yerel Seçimlerine 2 gün kaldı. Cumhur İttifakı bizzat kendi “beka”sı üzerinden seçimi kendisi için var olma – yok olma derekesine indirerek kendisi için referanduma dönüştürdü. 31 Mart halkımız için referandum değil ama iradesini Kayyumlardan özgürleştirme, Türkiye halkları için ise özgürlük-demokrasi yolunda ilerleme hamlesi olacak.

31 Mart günü sandığa gidip halkımızın iradesini özgürleştirme halayına katılarak Cumhur İttifakının onca saldırı ve hakaretine gereken dersi sandıkta vermeye ÇAĞIRIYORUZ!

*Cumhur İttifakı; propaganda çalışmalarını Devlet zırhının koruması altında ve tüm güvenlik kuvvetlerinin sahaya sürülmesiyle seçim çalışmasını tek kale maç misali sürdürdü. Esas HDP ve Kürt siyaseti hatta sistem muhalefeti olarak Millet İttifakı ağır saldırıların hedefine konuldu.

31 Mart’ta sınır tanımayan bu saldırganlığa sandıkta “dur” demeye, HDP çatısı altında seçime katılan Kürdistani Seçim İttifakını desteklemeye ÇAĞIRIYORUZ!

*“Kürdistan yok”, kendisine oy veren Kürt “normal”, HDP’ye hatta CHP’ye bile oy veren Kürt “anormal, terörist” propagandası yürüten Cumhur İttifakına, 31 Mart’ta Kürdistan ve Türkiye’de sandıkta güçlü bir şekilde hayır demeye ÇAĞIRIYORUZ!

*Siyasal stratejide giderek MHP’lileşen, halkla gündemi ayrışan AKP kaybedecek ama biz çalışırsak. Son iki günümüzü başta AKP’liler olmak üzere sistem partilerine oy veren halkımızı ev, işyeri, kahvede ziyaret edip görüşelim, görüş ve önerilerini dinleyelim ve ortak paydamız ulusal özgürlük hattında ortaklaşmaya ÇAĞIRALIM!

*Cumhur İttifakı; karnı aç olan halktan, işçi, işsizden “terör, beka” gibi yapay bir gündemle korkuları kullanarak oy istiyor. Ama unutmayalım ki “karın doymazsa, kulak duymaz” derler. Cumhur İttifakının yapay gündemine karşı halkların gerçek gündemi olan ekonomik kriz ve sonuçları olan zam, pahalılık, işsizlik, el yakan soğan-patates… üzerinden yoksulların, işçi, işsizlerin kapısını çalıp destek istemeye ÇAĞIRIYORUZ!

İnanıyor ve kazanacağız!

Halkımız/halklarımız kazanacak!

Kürdistani İttifak kazanacak!

Biz Kazanacağız!

Sinan Çiftyürek

Kürdistan Komünist Partisi

Genel Başkanı

29 Mart 2019

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir