Devrimci onurunu yücelterek mücadelemize ışık tutan Halil ULUĞ yoldaşı yitirişimizin 39’ncu yılında da anıları önünde saygı ve özlemle eğilerek anıyoruz.

İnsanlık, kapitalist sömürünün insanlığı içine düşürdüğü bu kabul edilmez tiranlıktan, gözü dönmüş hırs belasından kurtarma çaba ve mücadelesine hiçbir çıkar beklemeden, tereddütsüz baş koyan ve daima hatırlanacak ve hatırlanarak daima yaşatılacak nice onurlu insanlara borçlu olacaktır. Bu nice onurlu insanlardan biri de Halil ULUĞ yoldaştır!

Sadece yoksul bir ailenin çocuğu olmaktan ziyade, bir bütün olarak toplumun sömürücü, kan emici kapitalist kuşatmanın içinde olmasını kabullenmemesinin, farklı bir dünyanın mümkünatının sosyalist bilinci ve düşüncesine varmasıyla birlikte çok genç yaşta örgütlü mücadelede yer alır.

1960 yılında Adıyaman’a bağlı Besni ilçesinin Kevcali köyünde yoksul bir çiftçi ailesinin en küçük oğlu olarak dünyaya gelen Halil ULUĞ yoldaş devrimci mücadeleyi daha örgütlü sürdürme kararı alarak Birlik Yolu ve ( GEP ) Genç Emekçiler Birliği’nin örgütlenmesinde aktif görev alır. O genç yaşına rağmen sahip olduğu yüksek sorumluluk duygusu ve kararlılığının neticesinde kısa zamanda öne çıkmasından dolayı TKEP KÜRDİSTAN ÖZERK ÖRGÜTÜ Gölbaşı Mahalli Komitesi üyeliği ile Gölbaşı Komsomol Sorumluluğu görevlerini de yüklenir.

Bu aktif çalışmasından ötürü kısa zamanda rejim güçlerinin dikkatini üzerine çekmesi nedeniyle 12 Eylül’den sonra faşist cuntanın yörede ele geçirmek için yoğun çaba sarf ettiği yoldaşlarımızdan biri olan Halil ULUĞ 1981 yılı Şubat’ında yakalandı. Adıyaman merkeze yakın eski yatılı ilköğretim okulunun askerler tarafından el konularak işkence merkezi haline getirilmiş Pirin’de işkence edilerek şehit edildi.

Komünistlerin, devrimcilerin ser verip sır vermeyenlerin onurlu geleneği içinde davranan Halil ULUĞ yoldaşa yapılan onca ağır işkencelere rağmen kendi ismi dışında hiçbir bilgiyi cellatları ağzından alamadıkları için 16 Mart 1981 günü yoldaşımızı katlettiler. Halil yoldaşın işkencedeki bu karalı tutumundan korkan faşist cellatlar cenazesini kaçırarak gizlice gömerler.

Devrimci onurunu yücelterek mücadelemize ışık tutan Halil ULUĞ yoldaşı yitirişimizin 39’ncu yılında da anıları önünde saygı ve özlemle eğilerek anıyoruz.

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir