3 Ağustos 2014’te Şengal’de gerçekleştirilen katliamın 4. yılında IŞİD ve müttefiki olan tüm terörist örgütleri lanetliyoruz.

Halklara ve inançlara dehşet saçan IŞİD denilen terör örgütü Êzidî halkımıza dönük soykırıma girişti. IŞİD tarafından binlerce Êzidî Kürdü katledilirken, 5000 civarında kaçırdıkları Êzidî kadınını ise ya köle pazarlarında satlığa çıkardılar ya da insanı insanlığından utandıran taciz ve  tecavüzlere maruz bıraktılar. Yaşayıp kurtulanların anlattıklarından, yaşadıkları tarifi zor işkence ve insanlık dışı muamele IŞİD’in bir diğer yüzü. Bununla da yetinmeyen terör çetesinin saldırıları sonucu on binlerce Êzidî, canını kurtarmak için kendi topraklarından koparak Avrupa-Ortadoğu ülkelerine sığınmak zorundan kaldılar. Bu dramları halen devam ediyor.

Üzerinden dört yıl geçmesine rağmen kaçırılan binlerce Kürt kadınından halen haberin bile alınamaması Êzidi halkımızın şahsında tüm Kürdistan halklarının ortak kanayan yarası dip diri duruyor önümüzde.

Êzidî halkımızın acısı tüm Kürdistan halklarının ortak acısıdır, paylaşıyoruz. Yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz. Dünya kamuoyunu Êzidî halkımızın büyük yarasına özellikle kayıp kadınların bulunmasına destek olmaya çağırıyoruz.

02.08.2018

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir