Sinan Çiftyürek
Diyarbakır Cumhuriyet Baş Savcılığı Sinan Çiftyürek yoldaşımıza yönelik silahlı tehdide “soyut iddia” dedi!

Diyarbakır Cumhuriyet Baş Savcılığı Sinan Çiftyürek yoldaşımıza yönelik silahlı tehdide “soyut iddia” dedi!

Partimizin kurucusu, uzun yıllar genel başkanlığını yapan, MYK üyemiz ve DEM Parti Van milletvekili Sinan Çiftyürek yoldaş 17/11/2023 tarihinde silahlı tehdide maruz kalmıştı. Bu silahlı tehdit hem yoldaşımız hem de partimiz tarafından basına ve kamuoyuna duyurulmuştu. Sonrasında Diyarbakır Cumhuriyet Baş Savcılığı’na olay hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Diyarbakır Cumhuriyet Baş Savcılığı tarafından 07/03/2024 tarihinde Sinan Çiftyürek yoldaşımıza yapılan tebligatta silahlı tehdide “soyut iddia” denilerek “kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına” kararı vermiştir.

Öncelikle iktidara bağımlı yargıdan failleri ve sorumluları bulup yargılaması yönünde bir beklentimiz yok. Maksadımız hukuki anlamda var olan bu hakkı kullanmaktı. Çünkü Türk devletini ve onun yargısını tanıyoruz. Türk yargısı, söz konusu başta Kürtler olmak üzere, devrimciler ve muhalifler olduğunda kararları hep suçlunun lehinde olmuştur. Çünkü Kürtlere, devrimcilere ve muhaliflere karşı işlenen suçlar Türk devleti ve yargısı tarafından gerçek mana da suç olarak değerlendirilmiyor.

Yoldaşımız Sinan Çiftyürek özellikle hem TBMM’de hem de saha da sürdürdüğü çalışmalarla devlet içinde savaştan beslenen bir kesimi rahatsız etti. Bu kesimin esas rahatsızlığı da Kürt/Kürdistan meselesi ve meselenin çözümüne dönük söylenenlerdir. Yoldaşımıza yönelik yapılan bu silahlı tehdit esasen bu çalışmanın önüne taş koymak için tertiplendi.

Türk devleti bizzat kendisi halkımıza dönük bu tehditleri, cinayetleri, katliamları tertipliyor ve hayata geçiriyor. Lakin bu yollarla bitirmek istedikleri Kürtlerin ve Kürdistan’ın özgürlüğü dünden daha yakın ve daha güçlü olarak karşılarında durmaktadır. Türk devletini Kürdü yok etme politikalarından vazgeçmeye çağırıyoruz.

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir