Enfal soykırımının 34. yılı

İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Enfal soykırımının 34. yıldönümünde, tarihin her döneminde baskı ve zulüm gören, katliamlardan geçirilen halkımızın acılarını paylaşıyoruz.

Irak BAAS rejiminin Güneyli halkımıza yönelik ayrı ayrı il, ilçe ve köylerde peş peşe gerçekleştirdiği katliamlar serisinin adıdır ENFAL. 14 Nisan 1988 tarihi ise Enfal katliamının en ağır yaşandığı gün olması itibarıyla önemlidir.

Enfal Soykırımının açmış olduğu derin izler unutulamayacak kadar köklüdür. 

Başlatılan hava ve kara harekâtında kimyasal silahlar dâhil, her tür bomba kullanıldı.  Bu harekatta 185 binin üzerinde Kürt katledildi, binlercesi Irak’ın güneyindeki çöllerde diri diri gömülerek katledildi, 4 bin yerleşim yeri yakılıp yıkılarak 1 milyon insan göçe zorlandı. Irkçı BAAS rejiminin buradaki esas amacı ulusal özgürlük mücadelesini boğmaktı. Fakat çok geçmeden Irak BAAS rejiminin kendisi döktüğü kan denizinde boğuldu! Saddam ve BAAS rejimi tarihin çöplüğüne atıldı.

Ancak bu soykırımın meydana gelmesinde sorumluluğu olan uluslararası güçler günahlarıyla yüzleşmedi. Bölgenin sömürgeci devletleri ise yeni Enfal’ler peşinde.

Bölgenin sömürgeci devletleri olan Türkiye, İran, Irak ve Suriye buldukları her fırsatta Kürtlere, Kürtlerin kazanımlarına saldırıyorlar. “Güvendiğiniz dağlara kar yağdı” diyerek parmak sallıyorlar, bizleri yeni Enfallerle tehdit ediyorlar. İşte bu yüzden Enfal unutulmamalı, unutmamalıyız!

Yeni Enfal katliamlarının önüne geçebilmenin tek yolu, kısır siyasi çekişmelerden kaçınmak ve tüm parçalarda ulusal birliği sağlamaktan geçiyor.

İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Enfal soykırımının 34. yıldönümünde, tarihin her döneminde baskı ve zulüm gören, katliamlardan geçirilen halkımızın acılarını paylaşıyoruz.

Bu soykırımı gerçekleştiren BAAS rejimini lanetliyor, soykırıma sesiz kalan uluslararası güçleri de kınıyoruz.    

13.04.2022

Kürdistan Komünist Partisi-KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir