Barzani’ye ve Kürdistan bayrağına saldırıları kınıyoruz!

Sayın Barzani başkanlığındaki Kürdistan heyeti, resmi davet üzerine 26 Şubat 2017’de Türkiye’ye gelmişti. Önce İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ardından da Ankara’da Başbakan Bin Ali Yıldırım başkanlığındaki Türk heyetiyle resmi görüşmelerde bulunmuştu.

Bu ziyarette Kürdistan bayrağının İstanbul ve Ankara havaalanlarında göndere çekilmesi bilumum Türk ırkçı ve milliyetçilerinin ağır saldırılarına neden oldu. Sözlü saldırı ve hakaretler Barzani şahsında halkımızın değerlerine yapıldı. Kürdistan bayrağı başta olmak üzere halkımızın değerleri aşağılandı.

Bu saldırı ve hakaretlerin başını gazeteciliğinden çok küfürleriyle meşhur Emin Çölaşan çekti. Çölaşan ve tüm ırkçı milliyetçilerin Güney Kürdistan başkanı Mesut Barzani üzerinden halkımıza küfür, hakaret yüklü saldırılarını şiddetle kınıyoruz.

Bu saldırılar karşısında Barzani’ye ve Kürdistan Bayrağına sahip çıkmak yurtseverlik görevdir çünkü Başkan Barzani şahsında Kürdistan’ı değerlere saldırı yapılmıştır.

Em erêşen li Barzanî û alarengîn ten kirin şermezar dikin.

—————————————————————————————————————————————-

EM ERÊŞEN Lİ BARZANÎ Û ALARENGÎN TEN KİRİN ŞERMEZAR DİKİN

Li ser vexwendina fermî ya Tirkiye, bi seroktiya Barzanî lijneyek Kurdistane 26 Sibatê 2017 an de hatibû Tirkiye. Serî da li Stenbolê bi serekomar Erdogan re, dûre  bi lijneya Tirkiye re ku di seroktiya Bîn Elî Yildirim de bû, hevdîtin çekiri bû.

Di ve vexwendine  de bi bilindikirina alarengîn li balafirgeh Istanbolê û Enqere bû sedem erêşen nijadperest e Tirkiye. Heqaretên hatinî kirin li ser şehsiyeta Barzanî re nirxen gelê me re hat kirin. Serîda alarengîn û hemû nirxen gelê me biçûk xistin.

Serkêşa ev heqaret û erêşan, bi rojnamegeriya xwe zêdetir bi çêre xwe navdar Emîn Çolaşan bû. Em heqaret û erêşen Çolaşan û hemû nijadperestan ku bi ser Berzanî re li gelê me re kirinî şermezar dikin.

Li hember vê erêşe xwedî Barzanî û alarengîn derketin erka welatperwerye ye. Ber ku ev erêş di şahsiyeta Barzanî de nirxen Kurdistanî re hatin kirin.

01.03.2017

PARTİYA AZADÎ Û SOSYALÎZ MÊ

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir