Soykırımda yaşamını yitirenlerin anıları önünde saygı ile eğiliyoruz. Halepçe soykırımı şahsında dünyadaki bütün soykırımları lanetliyoruz.

1986 – 1988 yılları, özellikle de 16 Mart 1988’de halkımızın, esas olarak da Güneyli halkımızın tarihinde kapanmayacak bir yara olarak daima anılacaktır, anacağız.

16 Mart 1988’de ırkçı Baas rejiminin, elma kokulu zehirli bomba yüklü uçaklarının gün boyu saldırısı sonucu Halepçe kenti ve çevresinde binlerce insanımız yaşamını yitirdi, binlercesi yaralandı. Saldırı öylesine ağırdı ki doğa bile üzerinden onca zaman geçmesine rağmen kendine gelemedi. Soykırımı gerçekleştiren Saddam rejimi tarih oldu ama halkımız soykırımın sonuçlarını yaşamaya devam ediyor.

Ülkemizin diğer parçalarında ise özellikle Kuzeyli halkımıza dönük sosyal – kültürel – siyasal soykırım sürüyor. Halkımız anadilde eğitim – öğretimden yoksun olmanın ağır sonuçlarını yaşıyor.

Bölgede halkımızın ulusal özgürlüğü lehine büyük fırsatlar doğmuştur. Güneyli halkımızın bu fırsatı bağımsızlıkla taçlandırması ve Rojava’daki halkımızın statü elde etmesi yönünde değerlendirebilmesi için ulusal birliğimizi gerçekleştirmemiz gerekiyor. Gün, Güney ile Rojava’daki siyasal partilerimizin parti çıkarlarını bir kenara bırakarak ülke çıkarı etrafında birleşme günüdür.

Bugün, Halepçe soykırımını anmak demek, Güney’in bağımsızlığına, Rojava’nın statü elde etmesine sahip çıkma günüdür.

Bugün, Halepçe soykırımını anmak demek, Kuzey’de AKP ve Erdoğan’ın öncülüğünde yakılan, yıkılan kentlerimiz ve katledilen, sürülen halkımıza sahip çıkmak ve referandum da güçlü bir Hayır deme günüdür.

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir