İdam edilişlerinin 40. yılında; Seyit Konuk, Necati Vardar, İbrahim Ethem Coşkun yoldaşları sevgiyle ve hasretle anıyoruz!

Unutmadık, unutmayacağız!

13 Mart 1982’de İzmir Buca Cezaevinde 20 yaşlarındaki üç genç, üç komünist işçi idam edildi.

“Türkiye halklarının kurtuluşu için girdiğimiz mücadele mutlaka başarıya ulaşacaktır. Bizler bu mücadelede şehit olan ne ilk ne de son devrimciyiz. Bir gider, Bin geliriz.”

Cellatlarının yüzlerine böyle haykırıyorlardı. Proletaryanın üç yiğit, üç onur abidesi. Tarih yapraklarının yeni bir günü müjdelediği 13 Mart’ta. Ege’nin şirin kenti İzmir’de, Buca cezaevinde.

İdam edilişlerinin 40. yılında; Seyit Konuk, Necati Vardar, İbrahim Ethem Coşkun yoldaşları sevgiyle ve hasretle anıyoruz!

Unutmadık, unutmayacağız!

Çünkü onlar, mücadelenin ön saflarında yer alan bilinçli komünist işçilerdi!

Çünkü onlar, sömürüsüz bir dünya yaratma amacıyla kapitalist düzene başkaldıranlardı!

Çünkü onlar, sendikal mücadelenin sınırlarını da aşan bir yapıyla davranmasını bilenlerdi! Çünkü onlar, sosyalizm mücadelesinin örgütlü işçilerce verilmesi gerektiğine inanan komünist işçi önderleriydi!

13 Mart, Kürt ve Türk proletaryasının mücadele tarihinde ölümü göze alarak savaşmanın, sosyalizm uğruna ölümü göğüslemenin de tarihidir aynı zamanda.

Cellatların korkudan titredikleri günün adıdır 13 Mart.

13 Mart; tarihsel süreç ne denli çetin ve zorlu olursa olsun direnmekten başka yol olmadığının da göstergesidir.

Bugün her şeye inat sosyalizm ülküsünde ısrarlı ve komünist inancı taşımaya devam eden, halkların gerçek kurtuluşu olan sosyalizmde ödünsüz direnmenin adıdır 13 Mart.

İlk kez, üç komünist işçi, bir komünist parti üyesi (TKEP-KKP üyesi) olarak aynı davadan idam ile yargılandılar.

İlk kez, kendilerini bilinçli 1 Mayıs günü mahkemeye çıkarıp o gün idam kararını açıklayacak olan mahkeme heyetine, Seyit Konuk yoldaşları adına duruşmada seslenerek; “Bu gün 1 Mayıs işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. Bu şerefli günde yargılanmayı reddediyor, sizleri 1 Mayıs şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyoruz” demişti. Mahkeme heyeti şaşırıp önce ayağa kalkar sonra fark edip oturur askerleri üç komünist işçiye saldırtırlar!

İlk kez, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde üç komünist işçi kendilerini yargılayanı yargıladılar.

İlk kez bir komünist partisinin üç işçi militanı aynı anda idam edildiler! Ve onlar idam duruşlarıyla da tarihe not düştüler.

Seyit KONUK, İbrahim Ethem COŞKUN ve Necati VARDAR yoldaşlarımız mücadeleleriyle mücadelemizde yaşayacaklar…

Tekrar; unutmadık, unutmayacağız!

Kürdistan Komünist Partisi-KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir