Bir lokma ekmek için Kürdistan kentlerinden Batı kentlerine doğru yollara düşen mevsimlik tarım işçilerinden peş peşe ölüm haberleri yine gelmeye başladı.

Bir lokma ekmek için Kürdistan kentlerinden Batı kentlerine doğru yollara düşen mevsimlik tarım işçilerinden peş peşe ölüm haberleri yine gelmeye başladı.

Urfalı mevsimlik işçileri aileleriyle birlikte taşıyan minibüsün Konya Yunak’ta TIR ile çarpışması sonucu üçü çocuk ve altısı aynı Okal ailesinden 7 kişi hayatını kaybetti! Yaşamını yitiren Urfalı tarım işçilerinin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifa diliyoruz. Ve trafik terörünü ve sorumluların sorumsuzluğunu lanetliyoruz.

İktidar sorumlularının açıkladıkları “mevsimlik tarım işçileri için yollarda şöyle tedbir aldık, böyle sıkı önlem aldık, çalışma koşullarını şöyle iyileştirdik” söylemlerinin nasıl da yalan propagandadan ibaret olduğu her defasında mevsimlik tarım işçileri için can bedeli ağır olan yeni bir trafik terörüyle açığa çıkmakta.

Sınır içi ve sınır ötesinde sabah akşam “terör, terör” diyenler, mevsimlik işçilerin ve genelde işçilerin trafik ve iş cinayeti terörünü ise seyretmekte. Mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı trafik terörü; sosyal yara olarak kapitalist uygarlığın yüz karasıdır. Kapitalizmin arkaladığı teknolojik destekle yarattığı onca zenginlik içerisinde yoksulluğun krizidir.

Ve diyoruz ki lanet olsun ürettiğiniz zenginliğe… Gayri Safi Milli Hasılaya… Yüksek katma değere… Yıllık büyüme oranlarına… Süper savaş silahlarına! Unutmayın ki “Aç bir dünya tehlikeli. Yiyecek bulamayan insanların üç seçeneği var: ayaklanmak, göç etmek, ölmek” (Sheeran). Dünya da ve Kürdistan’da işçi-yoksullar her geçen gün bu üç seçenekten biriyle yüzleşiyorlar!

27.06.2020

Kürdistan Komünist Partisi

             KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir