4 Mayıs 1937 Dersim soykırımını ve sorumlularını lanetliyoruz! 83. yıldönümünde soykırımda yaşamını yitirenlerin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

4 Mayıs 1937 Dersim soykırımını ve sorumlularını lanetliyoruz! 83. yıldönümünde soykırımda yaşamını yitirenlerin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Halkımızın acılarına acı katan büyük Kürt sürgününün acılarını ömürleri boyunca yaşayan ailelerimizin acılarını paylaşıyor ve hepsini saygıyla anıyoruz.

Halkımız, Türk rejimini ırkçı tek tipleştirme, eritme siyasetine karşı direnme mücadelesinin bedelini en ağır ödediği Dersim soykırımını asla unutmadı, unutturmayacak.

Mustafa Kemal “Kürt meselesini çözmek istemiş ama etrafı engellemiştir” diyenleri aynayı Dersim 1938’e tutmaya çağırıyoruz. Dersim soykırımı, Mustafa Kemal ve ekibinin izlediği Kürt siyasetinin çıplak resmidir.

Kürt ulusal demokratik siyasetinin, bugün Dersim soykırımından çıkaracağı en büyük ders; farklı inanç ve lehçeleriyle, farklı siyasal partileriyle birlikte Ulusal Birliği örmektir. Rojava ile Güney Kürdistan yönetimlerinin yakınlaşıp birlikte hareket etmelerini savunmaktır. Dört parçada Ulusal Kongre yolunda atılması gereken adımları atabilmektir.

TC Devleti’ni,  Dersim soykırımını kabul ederek gerçeklerle yüzleşmeye, halkımızdan özür dilemeye, maddi ve manevi tazminat taleplerini yerine getirmeye, Seyit Rıza ve dava arkadaşlarının mezarlarının yerini açıklayıp ailelerine teslim etmeye ve Dersim adının resmen iade etmeye çağırıyoruz.

04.05.2020

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir