Suruç Katliamı
8. yıldönümlerinde Türkiye ve Kürdistan devrim mücadelesinde ölümsüzleşen 33 sosyalist gencimizin anıları ve mücadeleleri önlerinde saygıyla eğilirken, onları yaşamdan koparan gerici zihniyeti bir kez daha lanetliyoruz!

Suruç Katliamında yitirdiğimiz 33 sosyalist genci saygıyla anıyoruz!

8. yıldönümlerinde Türkiye ve Kürdistan devrim mücadelesinde ölümsüzleşen 33 sosyalist gencimizin anıları ve mücadeleleri önlerinde saygıyla eğilirken, onları yaşamdan koparan gerici zihniyeti bir kez daha lanetliyoruz!

2015 Suruç Katliamı, 20 Temmuz 2015’te Suruç’ta IŞİD tarafından düzenlenen bombalı intihar saldırısıdır. Saldırıda, 34 kişi öldü, 100’den fazla kişi yaralandı. Saldırı; aralarında Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin gençlik kolu Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerinin de bulunduğu 300 kişinin Amara Kültür Merkezi bahçesinde IŞİD’in Kobani kuşatması sonrası, Kobani’nin yeniden inşa çalışmalarında bulunmak, çocuklara oyuncak götürmek konusunda basın açıklaması yaptığı sırada meydana geldi. Canlı bombanın IŞİD ile ilişkisi olan dokumacılar grubu mensubu Şeyh Abdurrahman Alagöz tarafından gerçekleştirildiği belirlendi.

Babalarının 2 ay önce il emniyet müdürlüğüne iki oğlu için ihbarda bulunmasına, Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün, abisi ile birlikte “terör nitelikli kayıp” olarak 6 aydır kayıp olduğu emniyet kayıtlarında olmasına rağmen intihar gerçekleşti. Bombacı Abdurrahman Alagöz’ün polis tarafından önce gözaltına alınıp sonra serbest bırakıldığı patlama sonrası açığa çıktı.

Güya, yakalanması için emniyet güçlerinin ‘teyakkuza geçtiği’ belirtilmesine rağmen3 ay sonra 10 Ekim’de de failin abisi Yunus Emre Alagöz, Ankara’da gerçekleşen ve 103 kişinin ölümüne yol açan bir başka katliamın intihar bombacısı oldu.

AYM, Suruç saldırısında gerekli tedbirlerin alınmamasıyla ilgili yapılan başvuruyu ‘dayanaktan yoksun olması nedeniyle kabul edilemez’ diyerek reddetmişti. Bu karar duruşmasında, Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin gençlik kolu Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerini “bir terör örgütünün gençlik yapılanması üyeleri” olarak nitelemesi başlı başına skandal olarak kayıtlara geçti. 8 yıldır Suruç Katliamı’yla ilgili Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada bir sonuç alınamadığı gibi, devleti aklama yönündeki “gayret”le mahkeme göstermelik olmaktan öteye geçmedi.

İstanbul Kadıköy’de Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu tarafından Suruç Katliamı’nın 8. yılı anması için yapılan çağrı bildirisinin dağıtımının polis tarafından yine engellenmesini, üyelerin gözaltına alınmalarını kınıyoruz!

Devletin katliamın üzerini örtme çabaları boşuna! Ne 33 canın hesabının sorulması için adalet arayanları susturabileceksiniz ne de Suruç’u unutturabileceksiniz! Devrim gülüşlü 33 sosyalist gencimizin hedeflediği hayalin gerçekleşmesini de engelleyemeceksiniz!

Kobani gün be gün bağımsızlığa doğru rotasıyla inşasını sürdürmeye devam ediyor!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir