28 Aralık 2021 Roboski köylüleri, Kürdistan Bölgesinden yaptıkları ticaretten dönerken Türk savaş uçakları tarafından bombalandılar. 19’u çocuk toplam 34 yoksul Kürt köylüsü katledildi.

10. yıl dönümünde Roboski saldırısında hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz.

Bu katliamı ve siyasetini lanetliyoruz.

28 Aralık 2011 Roboski köylüleri, Kürdistan Bölgesinden yaptıkları ticaretten dönerken Türk savaş uçakları tarafından bombalandılar. 19’u çocuk toplam 34 yoksul Kürt köylüsü katledildi.

10. yıl dönümünde Roboski saldırısında hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz.

Bu katliamı ve siyasetini lanetliyoruz.

Devlet bu saldırı ile Kürdistan’ın dört parçasındaki halkımıza ve Kürt siyasetine açık bir mesaj verdi. Devletin savaş uçaklarıyla Kürt halkına verdiği mesaj şuydu: “Biz tank top ve savaş uçaklarımızla her daim tepenizdeyiz. Hiçbir Kürdistan parçasında sizin hak ve statü sahibi olmanızı kabul etmeyiz.” Devletin mesajını Kürdistan’ın üç parçasının birleştiği yerden yani Roboski’den vermesi de anlamlıdır.

Roboski katliamının devletin uçakları tarafından bombalandığı açık. Yani hangi pilotların kullandığı uçaklar tarafından ve hangi saatte katliamın yapıldığı açık seçik belli. Ki iktidar da bunu kabul ediyor. Peki, katliam üzerinden 10 yıl geçti yargılanan var mı? Ceza alan oldu mu? Yok. Neden? Çünkü mesele Kürt ve Kürdistan meselesi olunca kanun, adalet kalmaz. Devlet kendi kanunlarını çiğner ve defalarca çiğnemiştir. Roboski’de 10 yıldan beri yaşanan budur.

Aileler ve Kürt halkı, faili belli katliamı yapan ve emir verenlerin yargılanmasını istiyor. Ve bu gerçekleşinceye kadar mücadelesini sürdürecektir. Halkımız ulusal özgürlük mücadelesini kararlılıkla sürdürürken Roboski katliamının sorumlularının yargılanmasının da peşini bırakmayacak.

27.12.2021

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir