*Bu tarihin yazılmasında emeği geçen herkese teşekkürler!

*Güney Kürdistan’da Kürt, Türkmen, Arap, Süryani, Ermeni ve Müslüman, Hıristiyan, Yahudi, Êzidi gibi farklık etnik ve inançtan gelen tüm halklar elbirliğiyle ortaya koydukları büyük irade nedeniyle kendilerine teşekkür borçluyuz. Onlar tarih yazdılar.

*Her etnik yapıdan ve her inançtan Kerkük halklarına, ortaya koydukları ortak tutumla “Kerkük Kürdistan kentidir” mesajını yüksek katılım ve yüksek orandan evet ile dünyaya ilan ettikleri için teşekkürler.

*Başta Kek Mesut olmak üzere, Güney Kürdistan’daki tüm parti ve örgütlerden gelen siyaset kadrosuna, çok yönlü ağır saldırı ve kuşatma karşısında gösterdikleri kararlı tutum ve birlikte davranış nedeniyle teşekkürler.

*Kürdistan’ın diğer parçalarında, metropollerde ve diasporadaki halklarımız ile siyasal temsilcilerine de; “acılarımız-sevinçlerimiz-tarihimiz-kültürünüz birdir” diyerek sahip çıkıp aktif destekleri nedeniyle teşekkürler.

*Nihayet elbirliğiyle bağımsız Kürdistan’ın güçlü temelini atıp bu hedefte, siyaset kadrosunun elini güçlendirdikleri için herkese teşekkürler.

BAŞTA IRAK, KOMŞU ÜLKELER VE BM, AB OLMAK ÜZERE HERKESİ, REFERANDUM SONUCU TANIMAYA ÇAĞIRIYORUZ!

Kürdistan’daki halklar ve inançlar, ortak bir iradeyle Kürdistan’a sahip çıktılar. Federal Kürdistan Cumhuriyeti’nin hem sınırlarını hem de zengin etnik ve inançsal birliğini kendi iradeleriyle ortaya koydular. Farklı etnik ve inançtan Kürdistan halkları, ÖSP’nin üç ay boyunca “aynayı artılarına tutuyoruz” deyip tek tek anlattığı etnik ve inançsal özgürlüğün var olduğunu iradeleriyle dünyaya ilan ettiler. Yoksa zengin etnik ve inançsal farklılıkların var olduğu Kerkük ve Ninova’da yüksek oranda katılım ve evet çıkmazdı.

Kürdistan halkları tarih yazdı. Barışçıl, demokratik referandumda ve yüzde yüze yakın evet ile Irak rejimine, bölge devletlerine ve uluslar arası kamuoyuna; “demokratik irademizin ürünü olan referandum sonucunu tanıyın” diye güçlü çağrı çıkarttı. Şimdi başta Irak, bölge devletleri, AB, BM gibi yapıları bu iradenin ortaya koyduğu sonucu tanımaya çağırıyoruz.

Güney Kürdistan bağımsızlık referandumu kendisiyle sınırlı olmayan sonuçlar üretti, üretmeye devam edecek. Bu rüzgâr diğer parçalar üzerinde olumlu etkisini her geçen gün artıracaktır. Diğer parçalardaki parti ve hareketlerimizi, parçalarda ulusal demokratik birliklerini güçlendirmeye ve bağımsızlık referandumunun yarattığı olumlu iklimden ileri siyasal-örgütsel sonuçlar üretmek için mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeye çağırıyoruz.

Hep beraber önce 25 Eylül referandumuna kilitlendik ve başardık, şimdi de 25 Eylül sonrası bağımsızlık ilanına odaklanalım. 27.09.2017

HAYDİ, BAŞARACAĞIZ!

 

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

***

 

GELÊN KURDİSTANÊ 25Ê ÎLONÊ DÎROK NİVÎSANDİN

Di vê dîrok nivîsandinê da, ji bo keda hemû kesan spasê xwe dikin.

Lî Başûrê Kurdîstanê, gel û bawermendiyên meyên Kurd, Ereb, Tirkmen, Suryan, Ermen û Misliman, Musevi, Hıristiyan û Êzîdiyan bihevra iradeyeki bilind nîşandan, ji bo vê iradeyê em ji wanra spasiyê xwe dikin. Wan dîrok nivîsand.

Gelên Kerkûk bi bawermendîyên û etnîkîyên cûde, helwestekî hewbeş nîşandan ku Kerkûk bajarê Kurdîstanêye.

Em spasîya xwe di serîda, Kek Mesud û hemû kadroyên sîyasîyên partî û rixistênên Başûrê Kurdîstanê dikin ji bo ku li hember hêrêşên pir alî û tundî helwestekî hewbeş nîşandan.

Em spasîya xwe ji bo hemû gel û sîyasetmedarên meyên çar parçeyên Kurdîstan û dîasporêyên dikin. Bi gotina “êş û şahîya me, çand û dîroka me yeke” piştgirî dan.

Spas ji bo hemû kesan, ku bi hevra bingeha Kurdîstane kî serbixwe avakirin. Vê helwestê destê kadroyên sîyasî xurtkirin.

BANGA ME, Dİ SERÎ DA IRAK, WELATÊN CÎNAR, YN Û YE, ENCAMA REFERANDÛMA SERXWEBÛNÊ NASBİKİN.

Gellan û bawermendîyên Kurdîstanê bi helwestekî hevbeş lî Kurdîstanê xwedî derketin. Bi  îrada xwe sînorên Komara Federala Kurdîstanê zelal kirin. ÖSP di navbera si mehan da propaxandaya xwe da, digot em neynikê bidin serkeftinên Başûrê Kurdîstanê, encama referandûmê ev derxist holê.

Gelên Kurdîstanê dîrok nivîsandin. Bi rêya aşitî û demokratîk û bi erêkirin sedî 93 îrade xwe dîyar kir ku, rejîmê İrak, devletên heremê û hemû raya giştîya navnetewera iradayê encama referandûmê nasbikin.

Encamên pêşketinên referandûma serxwebûnê, sînorên Kurdîstana Başûrê derbazdike. Di nawbera çar parçeyên Kurdîstanê de nêzîkatî pêktîne. Di nav parçeyan de bingeha yekitîya neteweya demokratîk bi hêz dike.

Em hemû berê ji bo serkeftina referandûma serxwebûnê xebitîn û em serketin, ji li vêr şûnda ji bo dîyarkirêna serxwebûnê em bihewra bixebitên. 27.09.2017

SERKEFTİN A MEYE!

 

Partîya Azadî û Sosyalîzmê  

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir