Bugün ÖSP Diyarbakır il merkezinde yaşanan görüşme trafiğinde, önce Milletvekili İmam Taşçıer başkanlığındaki DDKD heyeti ziyaret etti. ÖSP heyetinde ise Genel Başkan Sinan Çiftyürek, MYK üyesi Bektaş Elçin, İstanbul İl başkanı Samet Aydın ve Amed il başkanı yer aldı.

Görüşmelerde Kürt siyasetinde son gelişmeler ile birlikte özelde Şengal, Roj Peşmergesi… gibi son günlerde yaşanan meseleler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Şengal ve Roj Peşmergesi meseleleri üzerine, Kuzey Kürdistan siyasetinde ortak çağrı ve tutum alınması ele alındı. Diğer parti ve örgütlerle görüşülerek ortak bir tutum ve çağrı çıkartmak amacıyla bir araya gelmek için birlikte çaba harcayalım denilerek görüşmeler, tekrar görüşmek üzere sonlandırıldı.

Sonra Abdulhakim Daş’ın başkanlığında, Doğu ve Güneydoğu Dernekler Federasyonu ÖSP’yi ziyaret etti. Daş ve beraberindeki heyet kısaca kendi kurumlarını ve çalışmalarını tanıttıktan sonra “ziyaretlerinin esas amacının Kürtler arası ulusal birlik olduğunu” belirterek şunları dile getirdiler:

“Bizim tabanımız, ulusal birlik için çaba harcamamızı ve bu amaçla bir heyet oluşturularak tüm partilerle görüşmemizi istedi. Bunun gereği olarak partilerimizi ziyaret ediyoruz. Eğer ulusal birlik sağlayamazsak Kürtler için doğan büyük fırsatları halkımız lehine değerlendiremeyiz.

ÖSP adına yapılan konuşmada, heyete ziyaretleri nedeniyle kendilerine teşekkür ettikten sonra özetle şu görüşler dile getirildi:

“ÖSP olarak, ziyaretinizin geliş sebebini önemsiyor ve kutlu bir çaba olarak değerlendiriyoruz. Kürtler birlik oluşturamazsa lehlerine oluşan büyük imkanları çıkarları doğrultusunda değerlendiremezler. Biz ulusal ittifak için çok çaba harcadık halende elimizde ne gelirse bu yolda yapmaya hazırız. Ulusal ittifak yönünde kimden çağrı gelirse gelsin bunu desteleriz…” vb denildi. Görüşme sonlandırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir