6 Mayıs 1972’de darağacında can veren ama sosyalist düşüncelerinden ve kararlılıklarından ödün vermeden idama yürüyen THKO ve devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ı, 49. yılında da unutmadık!

6 Mayıs 1972’de darağacında can veren ama sosyalist düşüncelerinden ve kararlılıklarından ödün vermeden idama yürüyen THKO ve devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ı, 49. yılında da unutmadık!

Antiemperyalist-antikapitalist, sınıfsız, sömürüsüz bir dünya yaratma yolunda sosyalizm mücadelesine bağlılıklarıyla bizlere yol gösterenlerin mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bu anma gününde; “Yaşasın Marksizm – Leninizm’in yüce ideolojisi. Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği. Kahrolsun emperyalizm. Yaşasın işçiler, köylüler” şiarlarıyla idama yürüyenlerin ardılları olan bizler bitmeyen yasımızı, acılarımızı dile getirmek değildir gayemiz.

Aynı zamanda, Kürdistan komünistleri olarak; onlardan aldığımız devrimci değerlerle sınıfsız, sömürüsüz düzeni kurma yolunda kararlılıkla yürüyerek miraslarına sahip çıktığımızın/ çıkacağımızın kendisidir.

06.05.2021

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir