Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sayın Mehmet Aslan’ın cezaevinde tahliyesi nedeniyle; Partiya Komunîst a Kurdistan (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ile KKP Adıyaman İl Başkanı Mustafa Korkmaz, KKP Parti Meclisi üyeleri Yusuf Özbey ve Mustafa Yetişgen ile KKP İlçe başkanı Kazım Turhal yoldaşlardan oluşan heyetimiz bugün saat 17 civarında DBP Merkezinde “geçmiş olsun” ziyaretinde bulundular.

Geçmiş olsun dileklerinin ardından, Yerel seçimler, Kürt Dil Platformu, Cumhur ve Millet ittifakları vb üzerinde görüş alış verişinde bulundular. Parti temsilcileri özellikle Kürt Dil Platformu’nun oluşmuş olmasını Kuzey Kürdistan’da partilerimiz arasında atılmış çok önemli bir adım olarak değerlendirdiler. Kürt Dil Platformunun uzun soluklu kalıcı sürdürülmesini belirttiler.

Yerel seçimlerde, Kürdistani partiler arasında ittifakın mutlaka gerçekleştirilmesi gerektiğinin altı çizildi ve şu ana kadar yapılan görüşmelerin önemine vurgu yapıldı. Cumhur ittifakı, Kürt/Kürdistan karşıtlığın üzerinden ittifak yapmaya kendini mecbur görüp aralarındaki kavgayı geriye itiyorsa; Kürdistan partilerinin halkımızın özgür geleceği için ortak paydalar üzerinde seçim ittifakına gitmeleri gerektiği vurgulandı.

22.11.2018

Partiya Komunîst a Kurdistan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir