Antep / Oğuzeli ilçesinde fıstık toplamaya giden mevsimlik işçileri taşıyan kamyonet ile bir minibüsün çarpışması sonucu ikisi çocuk 8 ölü ve 22 yaralı! Yaşamını yitirenler işçilerden ikisi partimizi takip eden sempatizanlarımızdı!

Yaşanan tam bir işçi katliamıdır lanetliyoruz!

İş cinayetinde yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Basının “katliam gibi kaza” olarak verdiği haber de “gibi”si fazla çünkü yaşanan tam anlamıyla bir işçi katliamıdır. Ve mevsimlik tarım işçilerinin uğradığı iş cinayetleri Türkiye’de tıpkı her bayramda yüzlerce kişinin yaşamını yitirmesinin olağanlaşması gibi, tarım mevsiminin açılmasıyla birlikte hemen hemen her gün yeni bir işçi katliamı da adeta olağanlaştı. Demokratik mekanizmaları olan bir ülkede böyle bir işçi katliamı birden fazla bakanın istifasını getirirken, Türkiye’de gazete sayfalarında küçük bir haber değeri bile taşımıyor! Bilindiği gibi kısa süre önce Bulgaristan’da 17 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasının ardından üç bakan istifasını sunmuştu.

Bu işçi katliamının sorumlusu “araçları kullanan iki şoför” deyip geçilemez. Ulaştırma bakanından İçişleri bakanına varana kadar birden fazla bakan sorumludurlar.

Türkiye’de en büyük terör trafik terörüdür! Hükümet gerek her tarım mevsimi öncesinde ve gerek her dini bayram öncesinde “denetimleri sıklaştırıyoruz, cezaları artırıyoruz” beyanlarını verdikçe daha fazla trafik terörü ve daha fazla iş cinayeti yaşanır! Buna rağmen ne bakan istifa eder nede istifa etmeleri için kamuoyu baskısı gelişir.

Gerek Kurban Bayramında 200 civarında insanın yaşamını yitirmesi, gerekse bu son tarım işçilerinin iş cinayeti nedeniyle Ulaştırma ve İçişleri bakanı istifa etmelidir.

İş kazaları kader değildir.

Kapitalist sömürü düzenini lanetliyoruz!

03.09.20118

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir