İspanya güvenlik güçlerinin Katalan halkına silah kullanmasını lanetliyor ve bu açık zorbalığa seyirci kalan AB’nin tutumunu da kınıyoruz!

Bağımsızlık referandumuna giden, demokratik olarak İspanya’dan ayrılmak isteyen Katalanlara, İspanya sömürgeciliğinin yanıtı, askeri müdahale oldu. İşte İspanya sömürgeci “demokrasisinin” sınırı buraya kadarmış! Katalan halkının barışçıl demokratik iradesinin sandığa yansımasına bile tahammülü yok!

İspanya hükümeti referandum günü sandık başına giden sivil halka kullandığı şiddetin yanı sıra adalet bakanı Katalonya’nın “Özerkliğini askıya almakla” da tehdit etti. Buna rağmen AB sessiz hatta sessizliğin ötesinde İspanya’yı destekliyor.

AB adına yapılan resmi açıklama tam bir ikiyüzlülük örneği. AB komisyon sözcüsü Schinas, “Komisyon konunun hukuki boyutlarının ötesinde, bölücülük ve parçalanma değil birlik ve istikrar zamanı olduğuna inanıyor” diyerek tam anlamıyla İspanyol şovenizminin ağzıyla konuştu. Bu durumda nerde AB normlarınız, nerede burjuva demokrasiniz? Gözünüzün önünde Katalan halkının demokratik iradesine silahla müdahale var neden tutum alınmıyor?

İspanyol hükümetinin, bağımsızlık referandumuna silahla müdahalede bulunmasına ve halkın sandık başına gitmesini engelleyip sandıklara el koymasına rağmen sadığa gidebilen Katalan halkı “evet” dedi. Katılım oranı güvenlik engelleri nedeniyle düşüktü ama sandığa gidebilenlerin içerisinde “evet” oranı %90! Zaten Katalonya Özerk Yönetimi Hükümetinin Başkanı Carles Puigdemont’da, referandum seçimlerinde yüzde 90’dan fazla oy aldıktan sonra “bağımsızlık ilan etme haklarının olduğunu” açıkladı.

İşte Katalan halkının sömürgeci İspanya’nın tüm zorba tutumlarına rağmen sandığa yansıyan iradesi budur. Biz bu iradeye saygı duyup tanıyoruz. Başta AB, BM olmak üzere dünya kamuoyunu Katalan halkının bağımsızlık iradesini tanımaya çağırıyoruz.

Katalan halkının bu durumunu görünce şunu söyleyebiliriz; demek ki Kürdistan Peşmergesi olmasaydı Irak rejimi bağımsızlığa yönelen Kürtlerin evlerini başlarına yıkardı! 02.10.2017

Katalanya ve Kürdistan bayraklarını birlikte kaldırma zamanıdır!

 

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir