AKP iktidarının; kadını, özelde Kürdistan kadınını hedef alan baskı, işkence, gözaltı ve tutuklama furyasına dönüşen politikalarını kınıyoruz. Gözaltına alınan kadınlar serbest bırakılmalı.

Kadınlar, haksız, hukuksuz siyasi operasyonlarla gözaltına alınıyor!

AKP iktidarının; kadını, özelde Kürdistan kadınını hedef alan baskı, işkence, gözaltı ve tutuklama furyasına dönüşen politikalarını kınıyoruz. Gözaltına alınan kadınlar serbest bırakılmalı.

AKP iktidarının aylardan beri, kadınlara özelde de Kürt kadınına yönelik saldırıları aralıksız sürüyor. Kadınlar özel bir konseptle hedef alındı, alınıyor. Çalışan, evi adresi belli, hatta belediye eşbaşkanı, meclis üyesi, parti yöneticisi olup cumhuriyet savcılarınca çağrıldıkları zaman gidip ifade verecek olan kadınlar özel yöntemlerle gözaltına alınıyorlar. Öyle ki mahalleye, apartmana, kapı komşuya göstere göstere kapıları kırılıyor, evleri başlarına yıkılıyor, eğitilmiş köpekler ile işkence yapılarak kadınlara gözaltı işlemi yapılıyor.

İktidarın derdi gözaltına almak değil. Çünkü kendisi biliyor ki gözaltına alınan hatta tutuklananlar kısa sürede bırakılacaklar. Çünkü gözaltılar hukuki değil siyasi. Çünkü iktidar gözaltına almakla, kadını sindirme, siyasetten kopartmayı hedefliyor.

AKP iktidarı şaşırmış ve 23 Haziran İstanbul seçimlerinden sonra artık kadınlardan umudunu kesmiş olmalı ki dün kendisi övünerek imza koyduğu “İstanbul Sözleşmesi”ne bugün “yanlış yaptık” diyor ve Sözleşmeye saldırıyor. Kürdistan’ın direnen kadınlarına aralıksız süren saldırılara, İstanbul Sözleşmesine saldırı da eklendi.

Kadınlar, Kürt kadını tarih boyunca zulme, baskıya, işkenceye boyun eğmedi, bugün de eğmiyor, eğmeyecek. Aynı gün kadınlar onlarca kentte meydanlara çıkarak gözaltılara tepki göstererek; “Biz Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmek istenmesine, çocuk istismarının ‘evlilik’ adı altında meşrulaştırılmasına, kayyımcı zihniyete, infaz yasasına karşı sokakları terk etmeyeceğiz. Özgürlük mücadelemizden bir an olsun geri adım atmadık ve atmayacağız” diyerek kınadılar ve “varız, buradayız” diye de haykırdılar. İnanıyoruz ki bu da AKP’ye dert oluyor!

Salı sabahından itibaren gözaltına alınan tüm kadınlara geçmiş olsun diyor ve kadınlar derhal serbest bırakılmalıdır! 14.07.2020

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir