Yakın dönem insanlık tarihi, ırkçı-milliyetçi siyaset adına birbirini topyekûn imha etmenin, acılara boğmanın tarihi olmuştur. İşte Ortadoğu’da yaşanılan/yaşatılan gerçekler!

İnsanlığın tarihinde, bu çılgın gidişe “dur” demek için sağduyulu ve canı pahasına tarihin gidişini etkilemeye çalışanları da görebiliyoruz. Bu onurlu insanların arasında 19 0cak 2007 yılında katledilen Hrant DİNK’te yer almıştır. Hrant DİNK’i saygıyla anıyoruz

Sevgili Hrant DİNK, kendi deyimiyle “acıyı onurla sırtlayıp taşıma” adına yaşanılan 1915 Soykırımına rağmen asla kin duymaksızın, bir yandan halkına seslenirken, diğer yandan da halkına yaşatılan bu acılardan dolayı Türk halklarına da empati duymalarını seslendirerek halkların barışını amaçlayan bir tarihsel kişidir, bir devrimcidir. Paramaz’ların geleneğinden gelen bir sosyalisttir. Bu nedenle, ırkçı rejim güçlerince işlenen bir cinayete uğratıldığını biliyoruz. Katledilişinin 11. Yılında rejim güçleri bu cinayeti üzerinden atabilmek adına hala yeni failler üretme çabası içinde debelenip durmakta.

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi olarak; tıpkı Paramaz yoldaşların hedeflediği gibi, başta Ermeni halkımız olmak üzere Ermeni, Türk, Kürt, Laz, Süryani, Arap ve Kıptilerle birlikte eşit koşullarda kardeşçe yaşamak istiyoruz.

18.01.2018

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir