Katledilişinin 10. yılında halkımız, halklarımız Hrant’ı unutmadı ve asla unutmayacak!

Sevgili Hrant’ı saygıyla anarken onu katleden zihniyeti lanetliyoruz.

Hrant Dink’in katledilişinde suikastı planlayan ve tetiği çektiren arka plan aradan 10 yıl geçmesine rağmen halen aydınlatılmadı. Aydınlatılması da zor görünüyor ama biz katilleri tanıyoruz!

Hrant cinayeti birilerinin bir anlık tepkiyle bir tetikçiye yaptırdığı saldırı değil, Türk ırkçı rejiminin derin odaklarının, “son kılıç artıklarının” sözcüsü gözüyle baktıkları Dink’i ortadan kaldırarak geri kalanlara verdiği bir mesajdı. Bu mesajı halen de vermeye devam ediyorlar. Daha birkaç gün önce HDP milletvekili Garo Paylan mecliste, 1915’te yapılanlara soykırım dediğinde bu ırkçı rejimin karanlık yüzünü bir kez daha gördük.

İşte tam da bu karanlık yüz özellikle içinden geçtiğimiz şu günlerde tek adam rejimine gidebilmenin önündeki engelleri kaldırabilmek için başta gazetecileri olmak üzere aydınları, devrimcileri, muhalifleri, demokratları sudan gerekçelerle cezaevlerine doldurmakta, cezaevine atamadıklarını da linç güruhuna hedef göstermekte.

Türkiye’de rejim, halkların, emekçilerin dipten gelen demokratik hamlesiyle ciddi olarak demokratikleştirilmedikçe ne Hrant Dink ne de Tahir Elçi gibi işlenen cinayetlerin faillerinin bulunması çok zor!

Tüm baskı ve yıldırmalara karşın ırkçı Türk rejimine karşı bugün yapılacak olan Hrant anma eylem ve etkinliklerine görkemli bir katılım sağlamalıyız.

Hepimiz Hrant Dink’iz, hepimiz Ermeni’yiz!

Katillerden hesap sorulacak!

 

19.01.2017

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir