İnşaatına başlandığı günden beri işçi cinayetleriyle anılan İstanbul 3. havaalanında işçiler bugün ağır çalışma ve yaşam koşullarını protesto etmek için direnişe geçtiler. Havalimanında çalışan bir işçi;

“Biz Ortaçağ karanlığında çalıştırılıyoruz. Yemekler kötü, şantiye yani işçilerin yattıkları mekanlar berbat öyle ki tahta kurularından yatılmıyor, banyolara kokudan girilmiyor, ulaşım kötü. İşçilerin paraları zamanında ödenmiyor. Asgari ücretle 12 saat çalıştırılıyoruz yani modern kölelik, sıkça iş kazası adı altında iş cinayetlerini yaşıyoruz”!

Bu taleplerle bugün eyleme geçen işçilere saldırı gecikmedi, jandarma gaz bombaları ve TOMA’larla saldırdı.  Gözaltılar var.

30 bin civarında işçinin çalıştığı 3. Havalimanında bugüne kadar 400 işçinin iş cinayetlerinde öldüğü basına yansımıştı. Yani şantiyeden çok mezarlık alanı gibi. Eyleme geçen işçiler eylemlerini sonlandırmaları için 15 maddelik bir talepler listesini yayınladır.

Ücretlerinin zamanında ve tamamının hesaplara yatırılması; işten atılmalar olmayacak atılanlar geri alınacak olması; servis sorununu çözümlenmesi; yatakhane ve banyoların iyileştirilmesi, iş güvenliğinin sağlanması, servis koşullarının iyileştirilmesi… benzeri taleplerinin karşılanmasını istiyor ve kamuoyundan destek bekliyorlar.

ÖSP olarak çağrımız işçilerin haklı taleplerinin yanındayız. Herkesi eylemdeki işçilerle dayanışmaya çağırıyoruz.

 

15.09.2018

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi  

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir